Potrivit DNA, Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice pe care o conducea. 

"Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca aceştia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", se precizează într-un comunicat al DNA. 

Conform Agerpres, lui Sorin Blejnar i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, urmând să fie prezentat marţi la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Fostul şef al ANAF s-a prezentat luni dimineaţă la sediul DNA Ploieşti, unde a fost audiat timp de mai multe ore. La sosire, Blejnar nu a dorit să dea declaraţii jurnaliştilor prezenţi cu privire la calitatea în care a fost solicitat să se prezinte în faţa procurorilor DNA. 

Sorin Blejnar a fost citat cu mandat de aducere, fiind însoţit la sediul DNA de doi poliţişti.