Sony a amânat lansarea noului Motion Controller pentru consola PayStation3 (PS3). Programat pentru lansare în primăvara acestui an, dispozitivul care va redefini experienţa de divertisment pe consola PS3, va fi disponibil al nivel internaţional de la toamnă.

Noul Motion Controller, alături de camera PlayStation Eye 2, este capabil să detecteze intuitiv mişcările naturale ale mâinii utilizatorului, care vor fi transpuse cu precizie în cadrul jocului, pentru o experienţă de divertisment cu totul inovatoare pe consola PS3.

„Am luat decizia de a lansa dispozitivul Motion Controller în toamna anului 2010, pentru a putea oferi utilizatorilor o serie de titluri de jocuri interesante şi variate, care vor completa noua experienţa de divertisment pe PS3”, a declarat Kazuo Hirai, preşedinte şi CEO al Sony Computer Entertainment Inc.

Cu noul Controller Sony speră să poată concura mai bine cu cei de la Nintendo. Consola Wii este cea mai populară din lume, iar succesul său se datorează în principal controllerului (telecomandă).

Microsoft intenţionează să lanseze proiectul Natal, un sistem care permite utilizatorilor să controleze jocurile cu ajutorul mişcărilor corporale şi ale comenzilor vocale, în loc de gamepad, la sfârşitul acestui an.

SURSA: Sony