Medicii şi profesorii ar trebui să aibă cele mai mari salarii din România, potrivit celui mai recent sondaj realizat de site-ul de recrutare MyJob.ro

Cu un procent de peste 39%, medicii se situează pe primul loc în aprecierile românilor, urmaţi îndeaproape de profesori, cu aproximativ un sfert dintre preferinţe, 23,68%. Locul trei în clasament este ocupat de cercetători, cu 16,94% dintre voturile participanţilor la sondaj.

În opinia românilor, judecatorii sau politiştii nu ar trebui să aibă salarii foarte mari, cele două categorii profesionale obţinând în sondaje procente de sub 5%. La coada clasamentului se situează parlamentarii, 0-47763-untitled.jpgdoar 2,45% dintre respondenţi apreciind că aceştia ar trebui să aibă lefuri mai mari. În aceeaşi situaţie se află şi procurorii, simpatizaţi doar de 2,18% dintre cei chestionaţi.  Şi funcţionarii din diverse insituţii publice au stârns doar sub 1% din voturi (primarii – 0,95%, insituţii culturale – 0,8% şi ministere – 0,47%).

Sondajul Myjob.ro a fost efectuat online la nivel naţional în perioada 28 ianuarie-15 februarie pe un eşantion reprezentativ de 6.521 de respondenţi. Dintre aceştia, cei mai mulţi – aproape o treime – sunt din Bucureşti (28%). Majoritatea participanţilor la sondaj au studii superioare finalizate sau în curs (43%), iar 9% deţin şi o diplomă de masterat. În ceea ce priveşte împărţirea pe sexe, 60% dintre respondenţi sunt barbaţi şi 40% femei.