intr-o lume a informatiei, tehnologiile care sa permita si sustina accesul rapid la acestea se dezvolta, cum este si firesc, intr-un ritm sustinut. Este vorba atat de imbunatatirea produselor existente, cat si de crearea altora, care sa se adreseze prin diversitate si performante atat nevoilor unui utilizator obisnuit, cat si celor ale marilor companii. Allied Telesyn este un exemplu in acest sens, reusind sa faca, de curand, pasul ce separa o companie ce ofera doar produse in domeniul networking-ului (product company) de una care ofera solutii complete (solution company). La prima vedere acest aspect este de o importanta medie, dar la o analiza mai atenta sesizam ca este rezultatul experientei acumulate de-a lungul timpului, a unei prezente active pe piata si nu in ultimul rand al unui compartiment de cercetare deosebit de puternic, care sa faca fata nu numai problemelor create de dezvoltarea produselor, dar si celor legate de diverse tipuri de implementari.
Dar mai intai de toate, cine este Allied Telesyn? Compania a fost fondata in 1987, in Japonia, si s-a extins treptat in America si Europa, fiind in acest moment numarul 5 in lume in randul firmelor de networking. Cu un numar de 2.000 de angajati si peste 150 de centre, se bazeaza pe puterea de cercetare a centrelor din Japonia (Tokio), USA (Sunnyvale), Noua Zeelanda (Christchurch) si de curand, Europa (Milano). Punctul de plecare l-a reprezentat producerea de media-convertoare, in special pentru fibra optica, grupul fiind lider mondial, in prezent, pe acest segment de piata. Gama de produse s-a diversificat treptat, ajungandu-se la echipamente pentru retele de tip LAN, WAN si MAN. Compania a fost atenta la nevoile clientilor sai, oferindu-le produse de calitate la preturi competitive si asigurand in acelasi timp si accesul la tehnologiile cele mai noi.
Continuand traditia, cu ocazia CeBIT au fost lansate o serie de produse noi; pe cateva dintre acestea vi le vom prezenta in continuare.
Primele pe lista ar fi produsele din gama Rapier, acestea fiind switchuri Layer3 care se incadreaza in tendinta generala de schimbare a LAN-routerelor cu echipamente mai rapide. Migrarea se face datorita faptului ca, in ultimul timp, s-au dezvoltat destul de mult aplicatiile client/server bazate pe Web, si serverele au inceput sa fie „imprastiate” prin retelele de tip VPN ale companiilor, unele studii aratand ca raportul 80:20 Intranet/ Internet existent inainte s-a rasturnat intre timp. Beneficiile ar putea fi exprimate prin „deviza”: „Switch where you can Route where you must”, adica avem, in functie de destinatia pachetelor de date, un router si un switch in aceeasi „cutie”.
Urmatoarele proprietati ale echipamentelor au un caracter general: porturi pentru diverse tipuri de conexiuni, optiuni pentru firewall, criptare si compresie hardware, posibilitatea de a facilita accesul la unele porturi (layer4) printr-un sistem de prioritati si, nu in ultimul rand, o interfata prietenoasa. Testele facute in timpul CeBIT au demonstrat un nivel al CoS (Class of Service) ce permite echipamentelor conlucrari de buna calitate cu cele ale altor producatori. Comparatiile oferite nu sunt momentan elocvente nefiind realizate vizavi de principalii concurenti, mai ales din cauza timpului scurs de la lansarea pe piata. Caracteristicile amanuntite ale produselor pot fi vizualizate pe site-ul www.alliedtelesyn.com, in ceea ce priveste preturile recomandarea este www.genesys.ro.
Un alt domeniu interesant il reprezinta solutiile oferite pentru conexiuni wireless in cadrul unui LAN. Se adreseaza in special utilizatorilor de laptop-uri, echipamentele prezentate fiind un Wireless Access Point si un Wireless PCMCIA Card. Acestea corespund normelor IEEE 802.11b in frecventa de 2.4GHz, cu rate de transmisie de 11/5.5/2/1 Mbps, 13-15 canale virtuale independente si criptare a datelor cu 40-128 biti. Produsele sunt compatibile Windows 95,98,NT si Linux. Distanta maxima pe care sunt suportate conexiunile este de 150-200m. Se asteapta dezvoltarea in continuare a acestor produse cu scopul de a oferi solutii mai performante chiar si pentru retele wireless. Pentru piata din Romania, concurenta care se creeaza este mai mult decat imbucuratoare, ca de altfel si calitatea echipamentelor. in ceea ce priveste costurile, sa speram ca preturile ne vor ajuta sa avem optiuni reale in dezvoltarea calitatii si fiabilitatii retelelor.
Solutii complete de networking

10 mai 2001, 12:00
Ultima modificare în 10 mai 2001, 15:00
intr-o lume a informatiei, tehnologiile care sa permita si sustina accesul rapid la acestea se dezvolta, cum este si firesc, intr-un ritm sustinut. Este vorba atat de imbunatatirea produselor existente, cat si de crearea altora, care sa se adreseze prin diversitate si performante atat nevoilor unui utilizator obisnuit, cat si celor ale marilor companii. Allied Telesyn este un exemplu in acest sens, reusind sa faca, de curand, pasul ce separa o companie ce ofera doar produse in domeniul networkin
Etichete: arhiva
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook