SKIN, unic importator Nikon în România, a anunţat lansarea noului software gratuit Nikon de editare a imaginilor şi filmelor, ViewNX 2.

Construit pe baza cunoscutului software ViewNX, ViewNX 2 oferă, pe lângă importul şi vizualizarea imaginilor, şi posibilitatea realizării celor mai uzuale editări de imagine, precum ajustarea dimensiunii, a nivelelor de luminozitate şi contrast, crop, precum şi funcţii de procesare a fişierelor RAW.

Între funcţiile mai complexe de editare a imaginilor trebuie amintite funcţiile de reducere a ochilor roşii, corectarea aberaţiilor cromatice laterale, opţiuni de ajustare a balansului de alb sau a compensării expunerii. În plus faţă de predecesorul său, ViewNX 2 oferă o gamă de funcţii dedicate editării filmelor realizate cu aparatele foto DSLR şi compacte Nikon. 

 Cu ajutorul software-ului ViewNX 2 utilizatorii pot realiza propriile colaje de filme, tăind sau lipind fişiere D-movie şi aplicând o largă varietate de efecte de tranziţie . De asemenea, alături de fişiere film, în colaje se pot introduce şi imagini statice sau fişiere audio.

Interfaţa programului a fost redesenată pentru o eficienţă maximă. A fost adaugată o funcţie GeoTag care să permită utilizatorilor să vadă unde au fost realizate imaginile pe o hartă. Pentru a face vizualizarea şi editarea mai uşor de utilizat, culoarea de fundal poate fi modificată în funcţie de luminozitatea imaginilor.

ViewNX 2 poate fi descărcat gratuit de la adresa: http://nikonimglib.com/nvnx/