Grupul francez Société Générale, proprietarul băncii româneşti BRD, a cumpărat un pachet de 70% din acţiunile băncii Mobiasbanca din Republica Moldova.

Potrivit directorului general al BRD, Patrick Gelin, preţul plătit vânzătorului – grupul New Century Holding (NCH) – a fost de 18 milioane de euro.

„Suntem în proces de achiziţie şi a restului de acţiuni până la 100% de la acţionarii minoritari“, spune Gelin. Mobiasbanca este o bancă de retail, care deţine circa 60 de agenţii mici şi o cotă pe piaţa bancară din Republica Moldova de 8%. În Consiliul de Supraveghere al băncii moldovene vor fi incluşi, din partea BRD, Patrick Gelin şi Claudiu Cercel, directorul Direcţiei Operaţiuni de Piaţă din BRD. Un membru al managementului BRD va intra şi în Comitetul de Direcţie, care va fi prezidat de un expat din Société Générale.

„Vom face progresiv la Mobiasbanca tot ce am făcut în timp la BRD“, afirmă Patrick Gelin. Cel mai probabil, denumirea băncii se va schimba în viitor în Mobiasbanca Groupe Société Générale.