Situație explozivă în Basarabia cu Igor Dodon în prim plan. Acesta a fost înregistrat când vorbea despre un plan de federalizare a Republicii Moldova. Totul a fost devoalat la o televiziune controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc.

Cei care au făcut public totul au venit și cu o propunere șocantă. Igor Dodon trebuie acuzat de trădare de patrie. Dodon vorbește cu omul de încredere al lui Plahotniuc, Serghei Iaralov și îi dictează acestuia un punct dintr-un eventual acord secret prin care i se oferă Tiraspolului un statut special în cadrul Republicii Moldova.”Să facem eforturi comune pentru reintegrarea țării, conferind zonei transnistrene un statut special în cadrul Republicii Moldova”, spune Dodon.

Încă președinte al Moldovei, Dodon dezminte totul. Susţine că propunerea de federalizare venea de fapt de la partidul democrat, iar el a interpretat un rol pentru a dejuca planurile democraţilor de a rămâne la putere.

Mai mult, Dodon susţine şi că partidul democrat al lui Plahotniuc scote bani din ţară. “Parvin informații că cei care au pierdut guvernarea și urmează în timp scurt să devină istorie, sau, o parte din ei opoziție parlamentară, în regim de urgență, scot mijloace bănești din Republica Moldova.”, a ai acuzat Dodon, citat de ProTV.