Este şoc total în fotbalul românesc! Răzvan Lucescu a rămas şomer. Arabii nu au mai suportat. L-au dat afară după o nouă înfrângere în campionat. Îl avertizaseră deja din cauza parcursului dezastruos.

Răzvan Lucescu, dat afară

Răzvan Lucescu a rămas şomer. Antrenorul român a fost dat afară de la Al Hilal după ce a încasat o nouă bătaie în campionat. Damac l-a bătut cu 1-0. Chiar arabii au anunţat măsura, pe site-ul oficial al clubului.

“Consiliul director al lui Al-Hilal, condus de domnul Fahad Bin Saad Bin Nafel, a decis să încheie, de comun acord, înțelegerea cu antrenorul Răzvan Lucescu. Ne exprimăm recunoștința și aprecierea față de Răzvan și staff-ul său, pentru toată munca depusă la club. Le dorim mult succes în carierele lor!

În aceeași ședință s-a decis instalarea brazilianului Rogerio Micale, fostul antrenor al echipei U19 a clubului. El va pregăti echipa în perioada următoare, începând cu antrenamentele de luni”, spun cei de la Al Hilal într-un comunicat.

Răzvan Lucescu va primi despăgubiri

Decizia fusese deja anunţată în premieră şi de Abdulaziz Al-Mraisel, jurnalist cu peste 1,2 milioane de urmăritori pe Twitter. Acesta spune că înfrângerea contra lui Damac a fost decisivă.

Conducerea lui Al Hilal își va asuma plata daunelor existente în contract și îl va înlocui pe Răzvan Lucescu.„Ultima oră! Conducerea lui Al Hilal a decis să îl demită pe antrenorul Răzvan Lucescu și numească un înlocuitor din academia clubului, pentru moment”, a scris Al-Mraisel.

Abdul Karim Al-Jasser, fost membru în board-ul lui Al Hilal, a confirmat informația. Susține că a fost consultat în privința antrenorului intermediar și a propus o persoană din academie.

Răzvan Lucescu a fost instalat la Al Hilal pe 1 iulie 2019. A cucerit un titlu, o Cupă și Liga Campionilor Asiei. În acest moment, cel mai titrat club din Arabia Saudită ocupă locul 3, cu 33 de puncte, la 5 lungimi de liderul Al Shabab.

Cauzele demiterii lui Răzvan Lucescu

S-au aflat şi cauzele demiterii lui Lucescu jr. de la Al Hilal. Basarab Panduru, fostul secund al lui Laurenţiu Reghecampf, a reacționat după ce a aflat că Răzvan Lucescu și-a reziliat contractul cu Al Hilal.

„Nu ştiu cum ajungi la rezultatele astea din ultimul timp, care sunt slabe. Au jucat la Damac, penultima din campionat şi au pierdut 0-1.

Au pierdut şi în Supercupă cu Nassr, apoi au câştigat şi părea că şi-au mai revenit. S-a mai vorbit că o să fie demis, nu ştiu cum s-a ajuns la asta, pentru că are un lot foarte bun după părerea mea.

Era bine să rămână acolo, pentru că Al Hilal este un club mare de tot. Cred că e bătaie mare pentru postul de antrenor de acolo, sute de antrenori cred că vor să ajungă la Hilal” a explicat Basarab Panduru.

Se pare că Răzvan Lucescu a pierdut vestiarul la Al Hilal, iar acesta este motivul care a dus la rezultatele slabe din ultimele meciuri. Andre Carillo, peruanul în vârstă de 29 de ani, a criticat strategia antrenorului român. „Fotbalul de azi nu răsplătește posesia pe care o avem noi meci de meci. Ar trebui să fim și eficienți”, a spus Andre Carillo.