Klaus Iohannis, prins pe picior greșit! Șeful statului a făcut o gafă uriașă

Școala Altfel a fost eliminată din structura anului școlar din luna noiembrie a anului trecut, iar cel care a luat această decizie a fost nimeni altul decât ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, notează edupedu.ro, care adaugă că modificarea a fost făcută în timpul vacanței forțate a elevilor.

Tot la acea vreme, ministru Educației spunea cum pot fi recuperate cele două săptămâni de vacanță forțată.

”Compensarea se face printr-o săptămână din vacanță în perioada 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și liceu și printr-o a doua săptămână, renunțându-se la săptămâna Școala Altfel, iar pentru elevii din învățământul primar se va renunța doar la Școala Altfel, în cazul lor nu vor avea pierdere din vacanța de iarnă. Vom intra în vacanță în data de 23 decembrie, vom avea 10 zile de vacanță de sărbători, elevii de gimnaziu și liceu vor reveni la școală pe 3 ianuarie, elevii din clasele 0-IV vor reveni la școală pe 10 ianuarie”, a fost declarația ministrului Cîmpeanu.

Nimeni nu a sesizat greșeala făcută de președinte

La evenimentul ”Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile” au participat, alături de Klaus Iohannis, prim-ministrul Nicolae Ciucă și chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Cu toate acestea, nimeni din sală nu a sesizat că propunerile legate de Școala Altfel nu pot fi concretizate, având în vedere că aceasta nu mia este prevăzută în structura anului școlar.

Sursa anterior citată amintește că Școala Altfel se desfășura în perioada 8-14 aprilie pentru toți elevii. Potrivit structurii actuale, elevii au cursuri în perioada menționată anterior. În ultimii doi ani, Școala Altfel nu a mai fost organizată.

Structura celui de-al doilea semestru

Structura acestui an școlar arată că primul semestru se va încheia pe data de 14 ianuarie, iar cel de-al doilea semestru va începe pe data de 17 ianuarie, fără ca elevii să mai beneficieze de vacanța intersemestrială.

  • Luni, 17 ianuarie 2022 — joi, 14 aprilie 2022 – cursuri
  • Vineri, 15 aprilie 2022 — duminică, 1 mai 2022 – vacanța de Paște
  • Luni, 2 mai 2022 — vineri, 10 iunie 2022 – cursuri
  • Sâmbătă, 11 iunie 2022 — data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022—2023 – vacanța de vară