Preşedintele Donald Trump a ameninţat joi că nu va mai semna nicio lege până când nu va avea o securitate ”perfectă” la frontiere, după ce Senatul a aprobat un proiect de buget prin care se evită închiderea parţială a Administraţiei, dar care nu cuprinde şi fondurile cerute de Trump pentru a ridica la graniţa cu Mexicul un zid împotriva migranţilor, transmite agenţia EFE.

”Ceea ce ei (democraţii n.red.) încep să conştientizeze este că nu vom semna nimic din legislaţia lor, inclusiv (ceea ce priveşte) infrastructura, până când nu vom avea o perfectă Securitate la Graniţă. SUA CÂŞTIGĂ!”, a scris preşedintele american pe Twitter, acuzându-i totodată pe democraţi că pun interesele lor politice înaintea celor ale ţării.

La rândul ei, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Trump ”nu doreşte să meargă mai departe fără securitate la frontiere” şi că el ”continuă să îşi evalueze opţiunile”.

Senatul american a dat miercuri undă verde unui proiect de buget, impulsionat de republicani şi convenit cu democraţii, pentru finanţarea Administraţiei în cele şase săptămâni care urmează zilei de vineri, când expiră actualul cadru bugetar. Camera Reprezentanţilor este aşteptată să aprobe joi proiectul de buget, care apoi mai trebuie semnat de Trump.