Smiley este supărat maxim. El a rămas pieton pentru trei luni de zile. Polițiștii l-au prins pe celebrul cântăreț și i-au luat permisul de conducere. Smiley a rămas fără carnet după ce a încălcat legea pe drumul Agighiol – Tulcea. Artistul a apăsat pe pedală mai mult decât prevede legea.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 14.30, în zona cunoscută generic sub numele „Staţiunea cartofului”. Aici este o limitare de viteză de 50 km/h.

Smiley a predat permisul direct polițiștilor

Artistul nu a ținut cont de regula de circulație. Se pare că nu a văzut semnul cu pricina și a fost imediat taxat, a arătat tulceanoastra.ro.

Smiley a fost prins cu o viteză de deplasare cu cel puţin 50 km/h mai mare decât prevede semnul de limitare. Pe cale de consecință, celebrul cântăreț a fost nevoit să lase permisul de conducere pentru următoarele 90 de zile în custodia poliţiştilor tulceni.

Pedeapsa poate fi diminuată la 60 de zile

Pedeapsa de 90 de zile de suspendare poate fi diminuată până la 60 de zile. Există însă o condiție. Vedeta este obligată să susţină un examen în acest sens.

„Ne pare rău pentru îndrăgită vedeta pop, dar… cum nimeni nu e mai presus de lege, îi recomandăm ca data viitoare când ne mai vizitează judeţul să fie mult mai atent la pedală. Oare să i se tragă de la piesa Pierdut buletin?”, a arătat sursa citată.

amendă permis de conducere politie
Politist care scrie o amenda/SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Sancțiuni pentru șoferii care merg cu viteză

În acest context, iată ce trebuie să ştie toţi şoferii ca să evite ceea ce a pățit Smiley. Ei trebuie să fie conștienți cu privire la sancţiunile ce se aplică atunci când sunt prinşi depăşind viteza maximă admisă.

Cei care sunt prinşi cu o viteză cu cel mult 50 km/h peste cea admisă vor primi amendă, plus puncte de penalizare:

  • depășirea limitei de viteză cu 10 – 20 km/h – două sau trei puncte amendă, între 290 și 435 de lei, plus două puncte de penalizare;
  • depășirea limitei de viteză cu 21 – 30 km/h – patru sau cinci puncte de amendă, între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare;
  • depășirea cu 31 – 40 km/h – de la șase la opt puncte de amendă, între 870 și 1.160 de lei, plus patru puncte de penalizare;
  • depășirea cu 41 – 50 km/h – de la 9 la 20 de puncte de amendă, între 1.305 și 2.900 de lei, plus șase puncte de penalizare.

Ce se întâmplă dacă se depășește viteza cu mai mult de 50 km/h peste limita legală admisă? Amenda maximă este de 2.900 de lei. Permisul va fi reținut pentru trei luni (90 de zile). Șoferii trebuie să știe și ce pățesc dacă se depășește viteza cu mai mult de 70 km/h peste limita legală admisă. Amenda maximă este de tot de 2.900 de lei. Permisul va fi reținut pentru patru luni (120 de zile).