Infamul coronavirus a ucis până acum 20.394 de persoane în Mexic, după raportarea a altor 647 de decese în ultimele 24 de ore, a declarat într-o conferinţă de presă directorul general al serviciilor epidemiologice, Jose Luis Alomia.

Într-o singură zi au fost identificate 5.030 de noi cazuri de contaminare, ceea ce duce numărul total de infectări din această ţară la 170.485, a precizat el.

Potrivit lui Alomia, cele 647 de decese noi nu au survenit într-o singură zi, însă din cauza întârzierilor de confirmare au fost înregistrate pe platforma oficială de monitorizare a epidemiei în ultimele 24 de ore.

Reluarea activităţilor economice în capitală a fost întârziată cu o săptămână

Responsabilul pentru strategia oficială mexicană de combatere a epidemiei, Hugo Lopez-Gatell, a declarat pentru AFP la sfârşitul lunii mai că i se pare probabil ca bilanţul final al epidemiei în Mexic să ajungă la 30.000 de morţi.

Autorităţile din Ciudad de Mexico au întârziat vineri cu o săptămână reluarea activităţilor economice în capitală, programată iniţial pentru luni, în încercarea de a scădea numărul de contaminări cu COVID-19 şi de spitalizări asociate epidemiei.

„Activităţile pe care le-am anunţat (…) nu vor putea fi relansate, vom avea răbdare pentru a continua să reducem contaminările”, a declarat Claudia Sheinbaum, primarul capitalei, în cadrul unei conferinţe de presă. Măsura priveşte pieţele, restaurantele, centrele comerciale, hotelurile şi lăcaşurile de cult.