Cordia România, divizia de dezvoltări rezidențiale a grupului Futureal, a anunţat luni că a obținut autorizația de construire pentru ansamblul rezidențial Parcului20, dezvoltat de companie în nordul Bucureștiului, informează un comunicat.

Ansamblul, compus din două clădiri rezidențiale, presupune o investiție totală de 40 de milioane de euro, derulată pe parcursul a doi ani și jumătate – trei ani.

Parcului20 va fi dezvoltat în două faze și va avea, în total, 469 de apartamente. Prima faza a dezvoltării, pentru care lucrările vor fi demarate în ianuarie 2019, va cuprinde 260 de apartamente.

„Vom demara lucrările în ianuarie 2019, în condițiile în care am semnat deja peste 20 de rezervări într-o lună, iar  interesul clienților pentru acest ansamblu este foarte ridicat. Mai mult de jumătate dintre apartamentele din Parcului20 se încadrează în plafonul de preț pentru TVA 5%. Zona Expoziției din nordul Bucureștiului este într-o dezvoltare imobiliară semnificativă pe segmentul office și vom contribui la creșterea acestui nou pol imobiliar printr-un ansamblu rezidențial de calitate. Apropierea de parcul Herăstrău este un alt atu al ansamblului Parcului20”, a declarat Mauricio Mesa Gomez, directorul general al Cordia România și membru al Consiliului de Administrație Cordia.

Cele 469 de apartamente ale ansamblului rezidențial Parcului20 sunt destinate segmentului medium și medium-high și vor fi disponibile în 30 de configurații, de la studiouri și apartamente cu două camere până la duplexuri cu cinci camere.

Investiţia va include o grădină privată de 3.000 de metri pătrați, parcare pentru biciclete, grădină yoga și echipament outdoor pentru calistenia.

Termenul de finalizare pentru cele 260 de apartamente din prima fază a ansamblului rezidențial este septembrie 2020, iar cea de-a a doua fază va fi livrată la 8-12 luni după prima etapă. 

Cordia România a anunțat, pentru anul 2019, un plan de investiții în valoare de 50 de milioane de euro. Compania are intenția de a dezvolta, în următoarea perioadă, 500 de apartamente pe an, destinate segmentului medium și medium-high al pieței rezidențiale.

Cordia este divizia de investiții rezidențiale a grupului Futureal, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari și investitori din Europa Centrală și de Est. Portofoliul Futureal include dezvoltări de birouri, centre comerciale, proiecte mixed-use și proiecte rezidențiale de mare anvergură.