Vineri, Simona Halep, locul 2 în clasamentul WTA şi principala favorită a turneului de la Roma, s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei, după ce a trecut de Daiana Iastremska din Ucraina (locul 29 WTA), scor 7-5, 6-4.

Halep a început slab şi pierdut primele trei ghemuri, însă a revenit şi s-a impus după aproape o oră şi jumătate, în faţa jucătoarei de 20 de ani, care a comis numeroase greşeli neforţate. Pentru calificarea în sferturi, Halep a obţinut 190 de puncte WTA şi 37.910 de euro. Turneul de la Roma este dotat cu premii totale în valoare de 1.692.169 de euro.

Halep şi Iastremska s-au întâlnit prima oară într-un meci de simplu în circuitul WTA, însă au fost adversare în proba de dublu a turneului de la Roma. Marţi, perechea formată din Simona Halep şi Monica Niculescu a acces în optimi, impunându-se rapid în faţa ucrainencelor Elina Svitolina/Daiana Iastremska, 6-0, 6-1, după un meci ce a durat doar 46 de minute.

Simona şi-a aflat deja şi adversara din sferturi

Jucătoarea kazahă Iulia Putinţeva (locul 30 WTA) va fi adversara româncei Simona Halep în sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma.

Vineri, în optimi, Putinţeva a trecut de conaţionala sa Elena Rîbakina (18 WTA, cap de serie nr. 10) în trei seturi, 4-6, 7-6 (7/3), 6-2, după aproape trei ore de joc.

Halep şi Putinţeva s-au mai întâlnit o singură dată până acum, chiar în acest an, în luna ianuarie, la Australian Open, românca învingând în turul trei al competiţiei cu 6-1, 6-4, transmite Agerpres.

Raluca Olaru este în semifinalele probei de dublu

Tot vineri, perechea formată din jucătoarele de tenis Raluca Olaru (România) şi Anna-Lena Friedsam (Germania) s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Roma, după o victorie dramatică, în trei seturi, 5-7, 7-6 (7/4), 10-8, în meciul cu Magda Linette (Polonia)/Bernarda Pera (SUA).

Olaru şi Friedsam vor juca sâmbătă, pentru un loc în finală, cu japonezele Ena Shibahara şi Shuko Aoyama, care le-au învins joi în optimi pe româncele Simona Halep şi Monica Niculescu, 6-1, 6-3.