UPDATE

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, o va înfrunta pe Karolina Pliskova (Cehia), în finala turneului demonstrativ World Tennis Thailand Championship, de la Hua Hin, programată duminică. 

Simona Halep are 5-1 în meciurile directe cu Pliskova, singura victorie a cehoaicei venind în Fed Cup. 

Finala se va juca de la ora 13,00, ora României, iar de la ora 16,00 se va disputa finala mică, între Konta şi Ostapenko. 

În primul set, Simona făcut trei breakuri și a cedat de două pe propriul serviciu, impunându-se după 55 de minute. Johanna Konta a început mai bine setul doi, a condus cu 2-1, dar Simona a revenit și a câștigat setul și meciul datorită a două breakuri.

Johanna Konta și Simona Halep s-au mai duelat până în prezent de patru ori, britanica reușind să se impună în trei partide. Ultimul meci dintre cele două a avut loc anul acesta, la Cincinnati, fiind câștigat de Simona Halep, scor 6-4, 7-6 (1).

Simona Halep, locul 1 mondial și pe primul loc în Top 100 Femei de succes

Simona Halep a devenit un model pentru milioanele de români care trăiesc la intensitate maximă fiecare meci jucat de ea. După mai mulţi ani în care a pierdut  la mustaţă titulatura supremă, în 2017 şi-a îndeplinit visul de a fi numărul 1 mondial în clasamentul jucătoarelor de tenis. Astfel, a scris istorie în sportul românesc şi a făcut ca românii să vorbească din nou despre tenis. La doar 26 de ani, are 15 turnee WTA câştigate şi peste 20,7 milioane de dolari obţinuţi din premii. Dintre toate sportivele din circuitul mondial al tenisului, Simona Halep a rezistat cel mai mult în Top 10 mondial.

Ea a început destul de târziu tenisul, la 10-11 ani, şi după cum a mărturisit chiar ea, într-un interviu acordat TVR, era pedepsită de primul său antrenor când întârzia la antrenamente. „Trebuia să fac ture de teren, eu voiam să joc tenis nu să alerg. O dată m-a trimis acasă pentru că, în loc să joc tenis, râdeam cu un coleg“, îşi aminteşte Halep. Mărturiseşte, totuşi, că acea rigurozitate i-a prins extrem de bine, iar disciplina dobândită se regăseşte pe teren. „Chiar îi mulţumesc domnului antrenor“, povesteşte cea mai bună jucătoare de tenis din lume. La vârsta de 14-15 ani a devenit jucătoare profesionistă. 

 

Dacă o pui să se descrie în două cuvinte, spune că e o fire am­biţioasă şi încăpăţânată şi munceşte în fiecare zi. Recunoaşte că nu îi place când trebuie să joace seara şi încă simte presiunea publicului şi a românilor din faţa televizoarelor. „Am renunţat să citesc presa, nu îmi face deloc bine, nu este uşor, este dreptul lor să comenteze“, preciza jucătoarea de tenis, într-un interviu. Pentru ea, unul dintre cele mai importante momente din carieră a fost cel de la Turneul Campioanelor din anul 2014, când a reuşit să câştige meciul cu Serena Williams, pe care o consideră cea mai bună jucătoare a tuturor timpurilor.

Pentru rezultatele din acest an, Simona Halep s-a clasat pe primul loc în topul femeilor de succes din România, realizat de revista Capital. Mai mult, Simona a fost inclusă și în „TOP 300 Cei mai bogați români“, cu o avare de 20-22 milioane de euro.

«Mulţumesc Revistei Capital pentru acest premiu şi pentru recunoaşterea activităţii mele. După cum ştiţi, numărul 1 vine cu multă satisfacţie, dar şi cu multe responsabilităţi, acesta fiind şi motivul pentru care nu pot să fiu împreună cu dumneavoastră în această seară. La mulţi ani, Capital!“, a fost mesajul video transmis de sportivă, cu ocazia evenimentului de premiere.