Simona Halep se antrenează intens pentru revenirea pe teren

Simona Halep se confruntă cu unul dintre cele mai dificile momente ale carierei sale, după ce a fost suspendată pentru patru ani din cauza încălcării regulilor antidoping.

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunțat pe 12 septembrie suspendarea Simonei Halep pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP). Sentința s-a bazat pe identificarea substanței interzise Roxadustat la US Open 2022 și neregularitățile din pașaportul său biologic.

Halep a depus însă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, încercând să conteste această decizie. Totuși, judecarea cazului ei nu va avea loc mai devreme de începutul anului viitor.

În ciuda acestui context dificil, presa internațională, inclusiv publicația Essentially Sports, a observat că Simona Halep este mai decisă ca niciodată să revină la dragostea ei, tenisul, și asta cât mai repede cu putință.

Publicația transmite că „pentru Simona Halep, tenisul este mai presus de orice. Chiar dacă anul acesta nu a fost atât de grozav pentru ea, a arătat destul de evident dragostea pentru tenis”.

Așa că sportiva se antrenează de zor și a revenit practic într-un program normal de antrenament. În plus, ea a devenit mult mai activă pe conturile de socializare, semn că este hotărâtă să depășească aceste noi provocări.

Simona a apelat la fizioterapeutul Sabin Topala

Simona Halep se antrenează în ultima vreme la CF Tennis Academy din Dubai. De menționat că, potrivit regulilor impuse de Federația Internațională de Tenis, Simona Halep nu are voie, în timp ce este suspendată, să se pregătească în baze sportive omologate.

Într-o nouă postare pe conturile de socializare, Simona Halep a anunțat că a ales să colaboreze cu fizioterapeutul Sabin Topala, team leader al departamentului de fizioterapie din cadrul clinicii de recuperare sportivă Kinetic Sport & Medicine.

Ea a mai colaborat cu această clinică, mai exact, cu kinetoterapeutul Bogdan Covrig, un profesionist cu care a avut rezultate pozitive în trecut. Covrig, care a lucrat pentru prima dată cu Halep la Rouen, îi luase locul lui Andrei Cristofor.

Cristofor a colaborat full-time cu Halep încă din 2015 și a avut o contribuție importantă în staff-ul sportivei, inclusiv o perioadă scurtă în 2013, urmată de o pauză de aproape doi ani.

Într-o postare pe conturile de socializare, Simona scrie că cei de la clinică sunt „mereu aici cu mine și pentru mine. Vă mulțumesc”. Ea apare în poză pe terenul de antrenament alături de fizioterapeutul Sabin Topala.

Simona Halep, Kinetic Sport Medicine
SURSA FOTO: Instagram, Simona Halep