Mouratoglou și-a asumat răspunderea în scandalul legat de Simona Halep

În condițiile în care Simona Halep a contestat la TAS suspendarea de 4 ani dictată de ITIA, declarațiile lui Patrick Mouratoglou ar trebui luate în considerare de judecători.

Francezul și-a asumat întreaga vină pentru scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. El a fost dur la adresa companiilor producătoare de suplimente.

Mouratoglou și fizioterapeuta Candice Gohier i-au recomandat româncei să adauge un supliment de colagen în nutriția ei. Academia francezului a apelat la serviciile unei firme obscure din Canada. Potrivit Simonei Halep suplimentul Keto Mct a fost contaminat cu roxadustat.

Patrick Mouratoglou a declarat  că acest scandal uriaș i-a arătat cât de riscante sunt suplimentele alimentare.

„Mi s-au deschis ochii și am realizat că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)

Vorbim despre cantități extrem de mici. Nu au niciun efect, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test anti-doping. Asta e teribil, pentru că ești complet inocent, reputația ta e afectată!

Numele tău e târât într-un scandal de dopaj și poți sta pe bară mult timp. Îți afectează reputația fără motiv, pentru că nu ai făcut nimic. Am realizat că oricine o poate păți și că trebuie să fii 100% sigur că nu se va întâmpla asta cu companiile de suplimente pe care le alegi”, a spus Mouratoglou pe Instagram.

Firma care a produs colagenul a fost dată în judecată

Firma Quantum Nutrition Inc, cea care a produs colagenul Keto MCT Schinoussa, a fost acționată în judecată de Simona Halep, care solicită despăgubiri de ordinul milioanelor de dolari.

Românca a declarat, la audierile care au avut loc la Londra, că a folosit Keto MCT timp de 5 zile. A luat substanța prima oară în 23 august și apoi până pe 28 august, cu pauză pe 24 august. Pe 29 august, Simona a fost depistată pozitiv la roxadustat.

Keto MCT, suplimentul pe care Simona Halep a dat vina după contaminarea cu roxadustat, conține următoarele ingrediente: 1. Trigliceride cu lanț mediu (MCT) din ulei de cocos, sub formă de pulbere; 2. Colagen din pește; 3. Inulină – o fibră prebiotică solubilă din plante care ajută la sănătatea intestinului; 4. Vitamina C (acid ascorbic).

Mouratoglou și-a recunoscut vina!

Vineri seară, Mouratoglou și-a recunoscut vina pentru că Simona Halep a fost depistată pozitiv! Totodată, francezul este încrezător că românca va primi un verdict favorabil la TAS.

„I-am propus să ia colagen, i-am adus colagen de la această companie, care s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam cum să știm, dar mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea.

Deci, practic eu i-am adus acest colagen. Am făcut toate testele pentru a putea stabili că este vorba despre o contaminare”, a precizat Mouratoglou pe Instagram.