Campania de vaccinare care a debutat la finalul lunii decembrie şi în România ar trebui să ne ducă mult mai aproape de finalul pandemiei şi de ridicarea restricţiilor. În acest sens, autorităţile încearcă să atragă atenţia asupra persoanelor cunoscute în ţara noastră care aleg să se vaccineze şi care i-ar putea astfel convinge şi pe cei nehotărâţi în acest moment.

Cel mai recent exemplu vine de la Simona Halep. Ministerul Sănătăţii a postat marţi, pe pagina sa de socializare, un mesaj în care Halep este lăudată pentru că nu este doar “doar o sportivă cu care ne mândrim, ci și un exemplu de om responsabil pe care să îl urmăm”.

Postarea face referire la o declaraţie a campioanei noastre, care a spus că îşi doreşte să se vaccineze când acest lucru va fi posibil. “Cu toții noi ne dorim (…) să ne întoarcem la lucrurile și oamenii pe care îi iubim. Pentru asta e nevoie să fim responsabili, să fim ca Simona”, se arată în mesajul postat de Ministerul Sănătăţii.

Simona Halep nu este doar o sportivă cu care ne mândrim, ci și un exemplu de om responsabil pe care să îl urmăm. După ce a trecut prin COVID-19, Simona vrea să se vaccineze, acum că știe cum se simte această boală.

„Da, sigur o să mă vaccinez când o să fie posibil, fiindcă vreau să se termine odată cu această pandemie”, a spus Simona. Cu toții noi ne dorim să se termine această pandemie cât de repede. Să ne întoarcem la lucrurile și oamenii pe care îi iubim. La sporturile noastre preferate.

Pentru asta e nevoie să fim responsabili, să fim ca Simona.

#RoVACCINare”

Halep: Am mai auzit astfel de păreri şi nu sunt de acord cu ceea ce aud

Simona Halep a fost şi ea infectată cu COVID-19 anul trecut, însă a trecut cu bine peste asta, cu ajutorul medicilor de la Institutul “Matei Balş” din Capitală. După ce s-a externat, ea a ţinut să le transmită un mesaj celor care neagă în continuare existenţa virusului.

“Am mai auzit astfel de păreri şi nu sunt de acord cu ceea ce aud, pentru că eu am crezut în boală de la început, niciun moment nu am crezut că nu există. Mi-a fost teamă la început mai mult decât acum, dar boala există. Cine nu crede greşeşte, din punctul meu de vedere.

Nu trebuie să trăim în teamă, dar trebuie să ajutăm la limitarea răspândirii virusului. Oamenii de la Matei Balş m-au ajutat foarte mult şi m-au susţinut pe toată perioada şi probabil şi de aceea am trecut mult mai uşor peste această problemă”, a spus Simona Halep în luna noiembrie.