Clasamentului celor mai bogate femei este condus de Anastasia Soare. Creditată cu 650 de milioane de euro, Soare e în top 10 al celor mai bogați români, situându-se pe poziția a 6-a a clasamentului general. Soare a câștigat banii din industria frumuseții, fiind cunoscută în Statele Unite ale Americii – acolo unde a emigrat la începutul anilor 90 – ca „Regina sprâncenelor”, scriu jurnaliștii de la Libertatea.

Anastasia Soare nu este singura femeie de succes născută în România în topul celor mai bogați români. Pe poziția a noua din Top 300 Capital o întâlnim pe Anca Vlad, fondatoarea grupului Fildas Catena, cu o avere de 480 de milioane de euro.

Topul celor mai bogate femei din România

1. Anastasia Soare: 650 de milioane de euro

2. Anca Vlad: 480 de milioane de euro

3. Veronica Gușă de Drăgan: 250 de milioane de euro

4. Luchi Georgescu: 72 de milioane de euro

5. Simona Halep: 47 de milioane de euro

Așadar, Top 300 Capital o creditează pe Simona Halep la finalul anului 2020 cu o avere de 47 de milioane de euro. Făcând o comparația a banilor din conturi și a averilor pe care le deține, Simona detronează, la acest capitol, nume grele din fotbalul românesc. Halep are cu un milion de euro mai mult decât Cosmin Olăroiu și cu 10 mai mult decât Mircea Lucescu, doi dintre cei mai mari antrenori români, cu performanțe incredibile peste hotare.

Trebuie menționat faptul că în ”Capital Top 300 Cei Mai Bogați Români” sunt prezenți oameni de afaceri din fiecare regiune administrativă a țării, aceștia având o avere însumată de 29,5 miliarde de euro, în creștere cu 5% față de anul precedent.

Topul este realizat cu datele exacte ale companiilor pentru anul 2019, iar cu o parte dintre cei 300 milionari am intrat în contact pentru a vedea și cum a fost anul 2020 pentru business-urile lor.