Simona Halep a depășit un an extrem de complicat. Nu doar pentru oamenii de rând, dar și pentru marii sportivi pandemia a lovit extrem de dur. Chiar și pentru Simona Halep a fost un an atipic, dar plin de realizări. Cel puțin asta spune cea mai mare sportivă a noastră.

Schimbare totală a Simonei Halep

Simona Halep a declarat că a descoperit relaxarea în joc, în acest an, şi astfel nu se mai critică atât de mult pe ea însăşi. Aceste lucruri le datorează și liniștii pe care o are în viața de cuplu, alături de iubitul ei, Toni Iuruc. „Am prins ritmul de a trăi acasă şi este chiar foarte plăcut, mă simt bine şi am şi muncit destul de mult în această perioadă.

Anul acesta trebuia să plecăm pe 15 decembrie, dar nu s-a mai întâmplat, s-a schimbat, s-a decalat totul şi acum mă bucur de faptul că pot să stau acasă atât de mult. (n.r. – ce găseşte pozitiv la anul 2020) Pentru toată lumea a fost greu.

Şi pentru mine a fost, pentru că a fost alt ritm, ritmul vieţii a fost schimbat total şi nu a fost uşor să mă acomodez, dar consider că am adaptat anumite lucruri foarte bine la ceea ce aveam de făcut. Pot să iau două lucruri bune din acest an: că am stat mai mult acasă şi m-am bucurat de familie şi de prieteni şi al doilea lucru a fost că am câştigat două titluri şi poate unul dintre cele mai importante e titlul de la Roma, pe care mi-l doream foarte mult şi chiar ajunsesem să-mi pun o presiune pentru că nu-l câştigasem încă.

Acum, câştigându-l anul acesta, mă simt împlinită că am trofeul acela frumos de la Roma. În joc am descoperit relaxarea, mă bucur foarte mult de faptul că sunt pe teren şi nu mă mai critic atât de mult. Consider că am progresat foarte mult la acest aspect şi mă ajută mult pentru că pot să fiu mai lucidă în momentele grele ale unui meci şi avem parte de foarte multe momente grele pentru că e presiune mare, e cel mai înalt nivel din tenis şi e important să stai lucid şi să ai o anumită relaxare în gândire şi pe corp.

Dacă eşti stresat nu îţi poţi gestiona corpul foarte bine, iar în viaţa personală am trăit şi eu ca un om normal, adică nu a trebuit să mai iau avionul săptămână de săptămână, nu a mai trebuit să schimb hotelul săptămână de săptămână, mâncarea, pentru că nu este un lucru uşor. Atunci când începi să te obişnuieşti cu ceva trebuie să schimbi din nou şi acest lucru nu este uşor pentru nimeni. Faptul că am stat acasă atât de mult, faptul că am făcut eu ordine în casă şi mi-am aranjat toate lucrurile mi-au dat nişte sentimente foarte plăcute şi sunt un om normal”, a declarat Halep, într-un interviu acordat DigiSport.

Simona Halep, 2020 senzațional

Simona Halep a avut parte de un an 2020 senzațional. Românca a câştigat în 2020 trei trofee, la Dubai (Premier), la Praga (WTA International) şi la Roma (Premier 5).