Simona Halep a afirmat că vrea să-și treacă în palmares și câștigarea turneului de la Wimbledon, după ce în 2018 s-a impus la Roland Garros. Ea a menționat că dacă se va va ameliora accidentarea de la spate va fi aptă să se întoarcă la antrenamente. Sper ca totul să decurgă normal”, a declarat lidera WTA. 

„Vreau să câștig un nou turneu de Mare Șlem, e un obiectiv pe care mi-l setez în fiecare en. Am câștigat Roland Garros, acum Wimbledon este obectivul. Sunt încrezătoare că voi avea un sezon bun, chiar dacă ar putea fi un început lent de an din cauza faptului că nu am jucat foarte multe meciuri la finalul acestui sezon”, a afirmat Simona Halep. Ea a pierdut în turul III la Wimbledon în acest an, învinsă de jucătoarea taiwaneză Su-Wei-Hsieh, 28 WTA, scor 6-3, 4-6, 5-7.

Lidera ierarhiei mondiale nu s-a înscris la turneul de la Shenzhen (30 decembrie-5 ianuarie), la care este deţinătoarea trofeului, atât la simplu, cât şi la dublu. Ea va evolua, săptămâna următoare (din 7 ianuarie), la Sydney, turneu de categorie Premier. Singura situaţie în care Simona Halep ar putea participa la Shenzhen e cea a unui wildcard, asta după ce lista înscrierilor a fost definitivată. La Shenzhen vor evolua trei românce, irina-Camelia Begu, Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea, în timp ce numărul 2 român, Mihaela Buzărnescu, va juca la Brisbane.

În 2017 şi în 2018, Halep a început sezonul la Shenzhen Open, turneu de categorie WTA International. Actualul lider WTA a mai câştigat competiţia chineză în 2015, iar în 2016, ea a început sezonul tot la Sydney.