Conform grilei de premiere, în acest moment Halep și-a asigurat o sumă 275.000 lire sterline, potrivit cotidianului Standard.co.uk.

Pentru calificarea în semifinale, premiul este de 550.000 lire sterline, învinsa din finală va obține 1,1 milioane lire sterline, iar câștigătoarea trofeului va încasa 2,2 milioane lire sterline.

Programul sferturilor

Halep (România) – Konta (Marea Britanie)

Kuznețova (Rusia) – Muguruza (Spania)

Ostapenko (Letonia) – V. Williams (SUA)

Vandeweghe (SUA) – Rybarikova (Slovacia)

Victorie cu Azarenka în optimi

 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe belarusa Victoria Azarenka în două seturi, cu 7-6 (3), 6-2.

Jucătoarea britanică de tenis Johanna Konta, nr. 7 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, învingând-o luni în trei seturi, 7-6 (7/3), 4-6, 6-4, pe jucătoarea franceză Caroline Garcia, nr. 22 mondial. 

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, nr. 15 mondial, a eliminat-o pe germanca Angelique Kerber, nr. 1 mondial, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, învingând-o luni în trei seturi, 4-6, 6-4, 6-4. 

În sferturi, Muguruza o va întâlni pe rusoaica Svetlana Kuzneţova, nr. 8 mondial, învingătoare luni în două seturi, 6-2, 6-4, în faţa polonezei Agnieszka Radwanska (nr. 10 mondial).