Pentru calificarea în finala de la Madrid, Halep a primit 342.600 de euro, iar câştigarea turneului de la Madrid i-ar fi adus un cec în valoare de 698.720 de euro.

Simona Halep are câştiguri totale în valoare de peste 3 milioane de dolari în carieră.

Simona Halep devenea pe 17 martie jucătoarea română cu cea mai bună clasare din toate timpurile în ierarhia feminină a tenisului mondial (locul 5). Halep egalase performanţa reuşită de Irina Spîrlea pe 13 octombrie 1997 (locul 7) în data de 24 februarie, după ce în data de 27 ianuarie devenise a treia româncă din istorie care intra în ''top ten'' mondial, după Spîrlea şi actualul său manager, Virginia Ruzici (locul 8).

Simona Halep s-a alăturat familiei adidas

adidas Tenis a anunțat de curând parteneriatul cu talentata jucătoare de tenis în vârstă de 22 de ani, Simona Halep, aceasta devenind ambasador oficial global. Simona Halep se alătură unui grup de jucători de tenis adidas de elită, printre care Andy Murray, Novak Djokovic (simbol exclusiv pentru pantofi), Jo-Wilfried Tsonga, Caroline Wozniacki, Ana Ivanovic și Angelique Kerber. 

Ascensiunea tinerei jucătoare române (22 ani) a început după eliminarea sa din primul tur al competiţiei Mutua Madrid Open, în mai anul trecut, când Halep ocupa doar locul 64 în lume şi nu câştigase niciun titlu WTA (jucase trei finale, n. red.). Între timp, Simona Halep şi-a trecut în cont şapte titluri WTA (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia – 2013, Doha – 2014), pierzând şi finala de anul acesta de la Madrid.