Finalista se va alege cu 1.060.000 euro şi 1.300 de puncte WTA, iar câştigătoarea va fi recompensată cu 2.100.000 euro şi 2.000 de puncte WTA.

 

‘E plăcut să fiu din nou în finală, sper că voi juca mai bine de data aceasta şi voi câştiga. Voi juca împotriva unei adversare tinere, este o mare provocare şi va fi extraordinar să joc din nou aici pe (terenul) Chatrier”, a spus Halep, citată de site-ul oficial al turneului.

 

Halep a mai jucat o finală la Roland Garros, în 2014, când a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova, cu 6-4, 6-7, 6-4.

‘Este un sentiment extraordinar, sunt foarte fericită. Am avut un meci greu ieri, dar acum îmi pasă doar de ziua de azi. Karolina este o jucătoare bună şi asta a făcut să fie un meci dificil”, a declarat Halep, pe teren, imediat după meci.

Site-ul oficial al turneului remarcă faptul că Simona Halep este aproape de o dublă extraordinară, primul său titlu de Mare Şlem, care i-ar aduce, totodată, poziţia de lider în clasamentul WTA.

În semifinala cu Pliskova, numărul trei mondial, Halep a făcut o ”demonstraţie de strălucire, de atletism rar şi de rezolvări fără de sfârşit”.

”Simt că am mai mult experienţă. Sunt fericită, dar nu emoţionată. Aştept cu nerăbdare să joc finala. Azi a fost o mare bătălie. Fiecare punct a fost foarte important. Am simţit că trebuie să alerg după fiecare minge, să fiu concentrată la fiecare schimb. Sunt foarte bucuroasă pentru evoluţia mea”, a declarat Halep la conferinţa de presă de după partida cu Pliskova, câştigată cu 6-4, 3-6, 6-3.

‘Sunt mândră că am ajuns în finală, pentru că partea mentală m-a ajutat mult la acest turneu, în toate meciurile şi azi în setul al treilea”, a mărturisit românca.

”Am învăţat multe lucruri în ultimii ani, nu foar în finala din 2014, dar şi în semifinalele de la Wimbledon (2014) şi US Open (2015), cu Flavia Pennetta. Ştiu cum să fiu şi nu voi schimba nimic”, a precizat Simona Halep, care înainte de turneu anunţase că are 50%-50% şanse să joace la Paris, din cauza accidentării suferite în finala de la Roma.

 

Halep s-a referit şi la caracterul său de luptătoare: ”Întotdeauna am acest sentiment, că trebuie să lupt, dar acum îl controlez mai bine, într-o manieră pozitivă. Mă simt bine pe teren, iar jocul meu a fost destul de solid azi şi în tot turneul. Sper că voi fi puternică şi în finală, am nevoie de acest lucru’.

‘Am auzit multă lume în jurul meu că sunt favorită şi am fost sinceră când am spus că ‘nu sunt, nu simt asta’. Sigur, am şansa, pentru că am jucat bine la Madrid şi Roma, dar asta nu înseamnă că va fi la fel. Şi iată, am ajuns în finală”, a mai spus Halep.

‘Sunt foarte mulţumită de felul cum au fost aceste două săptămâni. Chiar trei săptămâni. Antrenorul meu (Darren Cahill, n. red.) este concentrat, ca şi mine, şi vrem să păstrăm acest lucru. Stau cu cei trei băieţi ai mei, cu antrenorii şi cu fizioterapeutul. Mâncăm seara, aceeaşi rutină, încă o dată’, a menţionat Halep.

Legat de confruntarea cu letona Jelena Ostapenko (20 ani, 47 WTA), care a trecut în semifinale de elveţianca Timea Bacsinszky, cu 7-6 (4), 3-6, 6-3, Halep a spus: ‘Nu am jucat niciodată împotriva ei. Nu ştiu la ce să mă aştept din partea ei. Am văzut un pic din meciul ei de azi. În opinia mea, a fost similar cu ce am avut azi, aşa că poate va fi acelaşi plan de joc”.

‘Nu ştii niciodată ce să faci cu acest tip de jucătoare, aşa că trebuie să joci fiecare minge. Fiecare minge e importantă împotriva lor. Voi fi acolo, gata de luptă”, a adăugat Halep.

Ostapenko este prima jucătoare care ajunge în finală la Roland Garros fără a fi cap de serie din 1983 încoace, de la iugoslava Mima Jausovec.

Halep poate deveni prima româncă după Virginia Ruzici (1978), managerul său, care câştigă trofeul Suzanne Lenglen, care este decernat jucătoarei învingătoare la Roland Garros.

AGERPRES