Desi este considerat cel mai mic din punct de vedere al activului net, SIF Moldova a depasit cu mult performantele celorlalte SIF-uri. Comparativ cu SIF Transilvania, care are cel mai mare activ net(132,2 milioane USD) si a obtinut un profit pe actiune de 330 lei, Societatea de Investitii Financiare Moldova a obtinut un profit net/ actiune de 474 lei, cu 45% mai mare. Cel mai slab rezultat a fost inregistrat in primul semestru de SIF Muntenia, cu un profit net de 202 lei/actiune.
In ceea ce priveste valoarea activului net/ actiune, cea mai mare valoare este inregistrata de SIF Transilvania(7.988 lei/actiune), in timp ce valoarea cea mai mica este inregistrata tot de Societatea de Investitii Financiare Muntenia – 4.681 lei/actiune. Cauza acestei diferente este faptul ca SIF Muntenia a emis 250 de milioane de actiuni suplimentare pentru cei care nu si-au ridicat dividendele in anii anteriori. Astfel, SIF Muntenia a ajuns la un numar de 807 milioane de actiuni emise pentru un activ net de 3.777 miliarde lei, in timp ce SIF Transilvania a emis 519 milioane de actiuni la un activ net de 4.362 miliarde lei.
Pretul la bursa pentru actiunile SIF Transilvania era vineri de 2750 lei, de 2,5 ori mai mic decat valoarea activului net/actiune si egal cu pretul oferit de investitori pentru actiunile SIF Banat- Crisana. Pretul actiunilor SIF Muntenia pe piata bursiera era vineri de 2.300 lei, egal cu pretul platit pentru o actiune SIF Moldova sau SIF Oltenia. Raportat la aceste cotatii, profitul net obtinut de administratori pe fiecare actiune asigura un randament bun al investitiei doar in cazul SIF Moldova, SIF Oltenia si SIF Banat-Crisana. Profitul net obtinut pentru actiunile SIF Transilvania, luand in calcul pretul de piata al acestor actiuni, abia acopera inflatia, in schimb randamentul unei investitii in actiuni SIF Muntenia, calculat la valoarea profitului obtinut la sase luni, este negativ.Cum majoritatea companiilor profitabile la care SIF-urile detin actiuni au platit deja dividendele, investitorii nu se mai pot astepta la rasturnari spectaculase de situatie pana la sfarsitul anului, ceea ce inseamna ca vom asista la corectii ale cotatiilor pentru actiunile SIF la Bursa de Valori.