"A acceptat principiul cotelor, asta e marea dificultate:(n.r. singura soluție) blocaj pe 14 la JAI și să își pună imediat în spate o decizie a Parlamentului Român.

Ori dai peste cap și ce ai acceptat inițial și spui România nu primește, ori spui eu atât primesc de acum și în următorii 50 de ani. Ca să nu fie președintele în situația să-și tragă cuvintele înapoi", a spus fostul președinte, citat de b1.ro.

"Are o singură soluție. Să meargă în Parlament și să ia mandat. Merge la Consiliu și spune că nu poate trece peste decizia Parlamentului”, a spus fostul președinte.

Băsescu este de părere că Iohannis face bine că refuză cotele fixate de oficialii de la Bruxelles, dar a greșit în faza inițială atunci când a acceptat ideea de cote.

”Vulnerabilitatea noastră e că în fază inițială am acceptat ideea de cote. Noi trebuia să mergem cu Grupul de la Vișegrad (n.a Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia) care a refuzat din capul locului cotele.”, a concluzionat Traian Băsescu care e de părere că Românai trebuie să blocheze în Consiliul European conceptul de cote.