Visa Europe a lansat un serviciu de consultanta destinat bancilor membre pentru a le ajuta in alegerile tactice si strategice pe care le implica trecerea la Zona Unica a Platilor Europene (SEPA), informeaza un comunicat al companiei. Serviciul SEPA HealthCheck va furniza bancilor o analiza a proiectelor SEPA, permitand revizuirea si evaluarea in mod regulat a procedurilor si performantei activitatilor principale.  

Pentru trecerea la Zona Unica a Platilor Europene bancile trebuie sa adapteze operatiunile legate de carduri la cadrul stabilit de catre Consiliul European pentru Plati (CEP), sa introduca instrumentele de plata Transfer de Credite si Debit Direct, sa utilizeze mecanismele de autorizare si decontare recomandate de catre CEP si sa respecte prevederile stabilite de legislatia europeana prin noua Directiva pentru Serviciile de Plata.

In Europa, sunt aproape 321 de milioane de carduri Visa de debit, credit si business. In anul fiscal incheiat in septembrie 2006, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la peste 1,2 mii de miliarde de euro. Visa Europe este o organizatie detinuta si condusa de cele 4.500 banci membre europene.

 

Sursa: Capital 10 Mai 2007