Republicanii din Senat s-au reunit miercuri pentru aprobarea termenilor acordului negociat de liderul lor, Mitch McConnell, cu liderul majorităţii democrate, Harry Reid.
"Din câte am înţeles, au ajuns la un acord", a indicat Kelly Ayotte, senator din New Hampshire.
Colegul său din Tennessee, Bob Corker, a confirmat acordul.
"Din câte ştiu, da", a spus el, referitor la acordul care ar pune capăt blocajului politico-bugetar care durează de la 1 octombrie.
Acordul ar finanţa guvernul federal până pe 15 ianuarie, iar limita datoriilor ar fi prelungită până pe 7 februarie. Congresmenii ar trebui ca până pe 13 decembrie să pună la punct un buget pe termen lung.
Incertitudinile se menţin încă în privinţa traseului proiectului în Congres.
Cele două Camere trebuie să adopte proiectul în aceeaşi formă, acesta urmând apoi să fie trimis preşedintelui Barack Obama pentru promulgare.
Un purtător de cuvânt al preşedintelui Camerei Reprezentanţilor a explicat că nu a fost luată nicio decizie privind momentul şi modalitatea în care Senatul va trimite acordul în Camera Reprezentanţilor, pentru votare.
Congresul ar trebui să aprobe prelungirea limitei de îndatorare a Statelor Unite înainte de ziua de joi, 17 octombrie, dată după care guvernul ar putea să nu mai poată face unele plăţi.