Organizația Mondială a Sănătății a emis un nou mesaj cu recomandări pentru populație într-o postare făcută pe pagina de Facebook.

„Sunt multe lucruri pe care am vrea să le facem acum, dar nu sunt și cele pe care ar trebui să le facem. Haideți să facem alegerile corecte.

Cu câteva gesturi și acțiuni foarte simple, vă puteți proteja de infecția cu COVID-19 și puteți opri răspândirea virusului la alți oameni”, este scris în postarea făcută de OMS România.

Avertisment dur din partea OMS

Potrivit directorului tehnic pentru pandemia de coronavirus, Van Kerkhove, COVID-19 încă circulă iar populația este în continuare predispusă la infectare. Acesta a spus că nu există semne care să arate că această boală este sezonieră, motiv pentru care îi sfătuiește pe oameni să respecte măsurile impuse cum ar fi purtarea măștii în locurile unde este necesar și distanțarea socială.

În cadrul ședinței informative unde Van Kerkhove a avertizat populație, directorul OMS a lăudat țările care au implementat carantinarea zonală a acelor orașe care reprezentau un pericol.

„Măsuri puternice şi precise ca acestea, în combinaţie cu utilizarea tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziţie, reprezintă cheia prevenirii oricărei revigorări a Covid-19 şi permit societăţilor să se redeschidă în siguranţă”, a spus el, citează BBC