Un sediu al Facebook din Menlo Park, California, a fost evacuat luni, după ce două persoane au intrat în contact cu un colet suspect, despre care autorităţile spun că ar putea conţine gaz sarin. Cele două persoane au fost examinate de medici, însă nu prezentau simptome specifice contaminării. Șeful pompierilor din Menlo Park spune că este necesară o altă testare, inclusiv un test de analiză chimică, pentru a confirma rezultatul. Agenţii FBI au fost şi ei chemaţi la faţa locului şi caută alte eventuale pachete suspecte.

„Am evacuat patru clădiri și desfășurăm o investigație aprofundată în coordonare cu autoritățile locale. Siguranța angajaților noștri este principala noastră prioritate și vom împărtăși informații suplimentare pe măsură ce le vom avea”, a spus un purtător de cuvânt al Facebook.

Gazul sarin este o neurotoxină care este folosită ca armă chimică. Este limpede, incolor, fără gust și fără miros. Oamenii sunt expuși la el prin contactul cu pielea, contactul cu ochii sau prin respirație.