"E doar un truc", a spus Băsescu, vineri, la sediul său de campanie. Așadar, Judecătorii Curţii Constituţionale iau în calcul varianta desfăşurării şedinţei din 12 septembrie referitoare la legalitatea desfăşurării referendumului şi confirmarea rezultatelor acestuia mai devreme, repectiv pe 31 august.
Încă de joi, CCR a solicitat Guvernului să transmită toate datele referitoare la numărul real al românilor cu drept de vot din ţară şi din străinătate până în 31 august.
Băsescu, despre amânarea deciziei CCR: "Nu am ce să fac; o să aştept atât cât trebuie"
Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că nu are ce să facă în cazul deciziei Curţii Constituţionale de a amâna pronunţarea în ceea ce priveşte referendumul din 29 iulie şi susţine că va aştepta atât cât trebuie hotărârea judecătorilor. scrie Agerpres.

"Eu nu am ce să fac şi deja nu este problema mea. Eu sunt un preşedinte ales, dar suspendat, pus în situaţia de a-şi proba să spunem popularitatea după opt ani de mandat şi trei ani de criză. Ştiu însă că sunt un preşedinte care nu convine majorităţii politicienilor din Parlament", a spus Băsescu, la sediul său de campanie, întrebat dacă va contesta decizia CCR de a amâna rezultatul final asupra referendumului.

El a adăugat că nu-l îngrijorează acest ”truc” al amânării, care, din păcate, ”descalifică’.

"Un Guvern care organizează un referendum, primul-ministru spune că a fost organizat extraordinar, comunică la Biroul Electoral Central o cifră a electoratului valid, comunică la CCR pe data de 1 ( august) aceeaşi cifră, iar pe data de 2 dimineaţă trimite o scrisoare, tot la CCR, în care spune că nu ştie câţi electori există în România. Aşa ceva este fără precedent ca, după ce ai văzut rezultatul, să încerci să modifici cifrele pe care s-a făcut referendumul. Asta arată că oamenii aceştia nu au niciun fel de scrupule, nu îi interesează ţara, îi interesează justiţia", a afirmat Băsescu.

Întrebat ce efecte va avea din punct de vedere economic amânarea de la CCR, Băsescu a spus că întrebarea trebuie adresată celor de la putere.

"Nu vreţi să îl întrebaţi pe Ponta, pe Antonescu, pe Rus care sunt efectele economice a ceea ce au făcut? (…) Eu cred că PSD, foarte curând, va propune ca termen pentru CCR – decembrie 2014 să se judece cazul. Eu o să aştept atât cât trebuie", a încheiat preşedintele suspendat.