Jurnalistul Horia Ivanovici a dezvăluit ce sfat a primit de la Dumitru Dragomir cu privire la pregătirea grătarului. În emisiunea „Max Profețiile lui Mitică”, acesta a explicat că este vorba despre un truc surprinzător.

Trucul lui Dumitru Dragomir pentru grătarul ideal

Mai precis, jurnalistul a spus că merge să caute peste tot cărbune japoneze, în urma sfatului primit de la fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

„Mi-a dau un pont Nea Mitică, dar nu vrea să vorbească de el. Dar vi-l zic eu. Știți ce fac acum, da? Mă duc și caut peste tot în România cărbuni japonezi. Să fac grătarul. Mi-a zis: ‘Grătar cu cărbuni japonezi și i-ai spart pe toți acasă, când îi chemi’. Cică dă un gust la carne de nu mai vrei nimic”, a declarat jurnalistul, potrivit Fanatik.

Ulterior, Dumitru Dragomir a confirmat acest lucru. Totuși, fostul președinte al LPF nu a vrut să dezvăluie unde a descoperit trucul respectiv.

„Așa e. Am fost și eu în toate restaurantele lumii. Nu am știut de asta. Vin cu sacii din Japonia, cu avionul”, a explicat Nea Mitică, potrivit sursei menționate.

dumitru dragomir
SURSA FOTO: Captură ecran MAXPROFETIILE lui Mitică

Cărbunii japonezi sunt cunoscuți în toată lumea pentru calitatea lor

Cărbunii japonezi, cunoscuți sub denumirea de Binchotan, sunt cunoscuți în toată lumea pentru calitatea lor. Aceștia sunt realizați din stejar asiatic printr-un procedeu tradițional din orașul Tosa și sunt foarte denși.

Numele de cărbune de lemn alb vine de la culoarea lor, albă. Aceasta este generată de felul în care sunt răciți rapid cu argilă, nisip și cenușă.

Totodată, sunt cunoscuți în Japonia ca fiind cei mai buni cărbuni de mai bine de patru secole.

Aceștia nu produc fum, scântei sau mirosuri neplăcute, iar mâncarea făcută pe acest cărbune are aromă delicioasă.

Trebuie menționat și că arderea lui durează mult mai mult decât cărbunele de grătar obișnuit.

Cărbunele Binchotan poate atinge pe grătar o temperatură de 870 până la 1000 de grade.

Timpul total de ardere este în medie de 4-5 ore, la o temperatură constantă.

Mai mult, acest cărbune nu are substanțe chimice, procesul de producție fiind unul tradițional.

Prepararea este puțin mai complicată

Totuși, prepararea poate fi puțin mai dificilă. În primul rând, se aprinde grătarul cu cărbune obișnuit. Ulterior, se lasă să ardă bine și să facă jar.

După aceea, se pun câteva bucăți de cărbune japonez. Se lasă să se aprindă, iar apoi este scos cărbunele normal.

Un alt aspect important este următorului. Arderea cărbunelui japonez este foarte lentă, iar bucățile sunt mari. În acest context, ei pot fi refolosiți.

După ce carnea este preparată, aceștia pot fi scoși din grătar. Ulterior, sunt băgați câteva minute în apă, iar apoi sunt lăsați să se usuce la soare.