Astfel, cei care nu au apucat încă să prepare drobul tradițional, pot utiliza rețeta bunicii lui Cătălin Scărlătescu. Bucătarul susține că bunica sa a avea un mod aparte în care prepara mâncărurile de Paște, pe care a decis să îl împartă și cu cei din jurul său.

Mai exact, potrivit acestuia, la mijloc există un mare secret de bucătărie, astfel încât drobul de miel să miroasă foarte bine, scrie Evz.ro.

„În fiecare an, de Paște, îmi amintesc ce bine mirosea în bucătăria ei, a ciorbă de miel, drob sau cozonac. De la ea am moștenit rețeta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an”, declara Cătălin Scărlătescu acum ceva vreme.

Ingredientele pentru drobul de miel

  • organele de la un miel (ficat, rinichi, plămâni, inimă)
  • 250 g carne de miel
  • 400 g ceapă și usturoi verde
  • 400 g mărar și pătrunjel verde
  • ouă bătute (pentru fiecare kg de compoziție se folosesc 8 ouă)
  • sare
  • piper
  • ulei
  • prapure

În ceea ce privește modul de preparare, Chef Cătălin Scărlătescu susține că drobul de miel are și el secretele sale. Mai exact, sunt mai multe lucruri care îi pot schimba gustul, dar și textura.

Maestrul bucătar spune că, în primul rând, cantitatea de carne și de organe poate modifica gustul drobului. Totodată, el avertizează și cu privire la folosirea unui prapure.

Astfel, pentru ca drobul să iasă perfect, după rețeta bunicii sale, prima oară, carnea și organele de miel se spală foarte bine, în mai multe ape, apoi se taie cubulețe și să prăjesc în tigaie, în ulei de floarea soarelui.

Cum se prepară drobul de miel?

Chef Cătălin Scărlătescu menționează că, după ce carnea s-a prăjit bine, se va lăsa la scurs, apoi trebuie tocate ceapa și usturoiul, care se călesc și ele, alături de sare și piper, însă în aceași tigaie unde a fost prăjită și carnea pentru a mai lua din aroma rămasă.

Verdețurile vor fi tocate și ele foarte mărunt, iar Chef Scărlătescu susține că este nevoie de un vas destul de mare apoi, unde toate ingredientele vor fi adăugate și apoi amestecate foarte bine.

În ceea ce privește ouăle, bucătarul susține că după ce toată compoziția este amestecată, aceasta trebuie cântărită, pentru a știi exact de câte ouă este nevoie. Ouăle se bat și ele și se pe pun peste compoziție, fiind asezonate cu sare și piper după gust.

Compoziția va fi pusă apoi în prapure, a mai spus acesta. Referitor la temperatura la care trebuie pregătit, Chef Scărlătescu susține că în momentul în care este introdus în cuptorul preîncălzit, acesta trebuie să aibă undeva la 140-150 de grade.

Drobul de miel va sta la copt timp de 50 de minute în funcție de cuptor, iar după se va scurge grăsimea și se va lăsa la răcit. Acest preparat se servește rece, alături de roșii și de ceapă, a mai menționat maestrul bucătar.