Unii practicieni tradiționali au folosit cartofii dulci ca metodă naturală de vindecare a paraziților intestinali, potrivit Mashed.com. Există însă câteva greșeli, care ar trebui evitate, și unele secrete pe care este bine să le aflați atunci când pregătiți sau cumpărați cartofi dulci.

Mai mare nu este automat și mai bun

The Washington Post sugerează că este de preferat să alegeți cartofi dulci mai mici, și nu mai mari, așa cum facem cum faceți cu cartofii obișnuiți. Dacă sunt prea mari pot fi greu de tocat și pot conține mai mult amidon și mai puțin suc.

Cum puteți să-i faceți să reziste mai mult

Cartofii dulci pot rezista mai mult dacă urmați câțiva pași simpli. Curățați cartofii dulci fierți și răciți, apoi tăiați-i rondele și puneți-i într-un singur strat, pe o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Congelați feliile peste noapte, apoi transferați-le într-o pungă sigilată și puneți-le înapoi la congelator, unde pot rezista până la un an. De asemenea, puteți ține la congelator piureul de cartofi dulci adăugând sucul de la o lămâie. Dacă aveți de gând să-i mâncați în câteva zile, cel mai bine ar fi să-i păstrați într-un recipient ermetic, la frigider, fie că sunt prăjiți, fierți sau piure.
Indiferent de metoda pe care o alegeți, cea mai importantă regulă pentru păstrarea cartofilor dulci este să așteptați să se răcească la temperatura camerei, înainte de a-i transfera în alt recipient.

Când este posibil, nu curățați cartofii dulci

Curățarea cartofilor dulci depinde în mare măsură de rețeta pe care vreți să o faceți. Se pare că pregătirea lor cu tot cu coajă este cea mai sănătoasă opțiune. Cojile de cartofi dulci conțin numeroși nutrienți, precum fibre și potasiu. Vitaminele și mineralele care se găsesc în multe fructe și legume, cum ar fi cartofii dulci, se află mai aproape de coajă. Asigurați-vă, însă, că ați spălat bine cartoful dulce în prealabil pentru a îndepărta orice murdărie și substanțe chimice.

Nu confundați cartofii dulci cu ignamele

Una dintre cele mai greșite idei când vine vorba de cartofii dulci este aceea că sunt la fel cu ignamele. Ignamele reprezintă o specie de plante, asemănătoare cu vița-de-vie, care aparține genului Discorea, de la care se consumă tuberculii bogați în amidon. Ignamele sunt diferite ca aromă și textură, față de cartoful dulce.

Cumpărați-i când este sezonul lor

Deși sunt disponibili pe piață pe tot parcursul anului, cartofii dulci sunt cei mai gustoși când sunt consumați în lunile din anotimpul rece. Se dezvoltă și sunt recoltați la începutul toamnei. Așa că este bine să-i mâncați în septembrie, până la începutul iernii.

Tăiați-i în felii egale, pentru a se găti uniform

Indiferent dacă îi prăjiți, îi băgați la cuptor sau îi fierbeți pentru piure, este bine să-i tăiați în felii cât mai egale, astfel încât cartofii dulci se se gătească uniform, indiferent de temperatură.

Fierbeți-i pentru cel mai sănătos rezultat

Fierberea este o metodă foarte populară pentru a găti cartofi dulci. Dar gătirea lor la abur va aduce rezultate similare și poate fi o opțiune mai bună dacă doriți să maximizați beneficiile nutriționale ale acestei rădăcinoase.