'Rusia mi-a comunicat foarte direct că este dispusă pentru o încetare a focului. Iranienii au confirmat la Londra în urmă cu o zi şi jumătate că susţin acum un armistiţiu', a declarat John Kerry în cursul unei conferinţe de presă la Departamentul de Stat, la revenirea dintr-un turneu european consacrat războiului din Siria. 

'Vom şti în următoarele zile cine este serios şi cine nu este', a afirmat el la adresa Moscovei, principalul aliat al Damascului şi care bombardează de mai multe zile în jurul oraşului sirian Alep. 'Aceasta trebuie să înceteze', a cerut din nou John Kerry. 

După luni de apropiere şi de cooperare cu Rusia pentru a găsi o soluţie la criza din Siria, diplomaţia americană şi şeful acesteia John Kerry au schimbat tonul în mod clar de miercuri acuzând armata rusă, aliat al forţelor siriene, de subminarea eforturilor de pace foarte fragie. Washingtonul a acuzat Moscova că este în parte responsbilă de încetarea miercuri la Geneva a convorbirilor indirecte intersiriene care abia începuseră. SUA şi Rusia sunt marii artizani ai reluării procesului diplomatic privind criza din Siria. 
Sursa: Agerpres