Fostul președinte, Traian Băsescu, detonează pur și simplu cazul Caracal. Actualul europarlamentar dezvăluie faptul că a simțit chiar de la început că Gheorghe Dincă nu este doar un criminal. Acesta este și un distribuitor de fete în rețelele internaționale.

„Vă aduc aminte o postare din 10 august când spuneam că este un dosar greu cu ramificatii interne si internationale. A fost clar de la inceput ca acest Dinca nu este un doar un criminal. Este si un distribuitor de fete in retelele internationale. Ceea ce s-a anuntat a fi averea acestui domn care suspect de mare pentru un om care are un mic service. Am aflat ca a lucrat si prin Italia. S-ar putea sa fie doar un pion dintr-o retea. Se va confirma acest lucru. Nu cred ca DIICOT-ul s-a bagat degeaba. Mi-am dat seama ca DIICOT nu s-a bagat degeaba in acest caz. Sunt specialisti de prima mana. Sunt profesionisti. O problemă pentru DIICOT este lipsa comunicării. Trebuie sa intelegea ca ori comunica zilnic ori la sfarsit vor trimite in instanta un dosar compromis public.

Sunt foarte multi amatori anchetatori. Acesta este un caz mult prea sofisticat sa fie la indemana unor anchete de presa. Plecam de la premisa ca vorbim de retele de trafic. Marea problema nu este Dinca. S-a produs o liberalizare a traficului de carne vie odata cu desfiintarea serviciului secret al MAI şi a eliminării protocolului cu SRI”, a declarat Băsescu la România TV.

Monstrul Gherghe Dincă a recunoscut în fața anchetatorilor că le-a răpit, sechestrat, violat și ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. De asemenea, mai ulte persoane au mărturisit că au fost victimele lui Dincă de-a lungul timpului.