Polițiștii de penitenciare doresc menținerea pensiilor militare

Polițiștii de penitenciare reprezentați de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) vor ieși în stradă în fața Reprezentanței Comisiei Europene în România pentru că „Bruxelles-ul transformă polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare în cobaii Europei, iar politicieni români, ne-ați vândut străinilor pe 1,4 miliarde de euro.”

„În data de 08.06.2023, de la ora 11:00, poliția, penitenciarele și militarii rezerviști protestează în fața Reprezentanței Comisiei Europene în România, din cauză că Bruxelles-ul se amestecă în politica internă a țării noastre în ceea ce privește modificarea legii pensiilor militare.

Comisia Europeană șantajează Parlamentul României să adopte legea pensiilor militare în forma dorită de Bruxelles, altfel țara noastră nu va mai primi aproximativ 1,4 miliarde de euro. Guvernul a vândut apărarea, ordinea publică și siguranța românilor pe 1,4 miliarde de euro, bani care nu se vor duce în spitale, școli sau autostrăzi, ci în buzunarele firmelor de partid.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția organului executiv al Uniunii Europene (UE) că România nu este singurul stat din UE sau din NATO care are un sistem diferit de calcul al pensiilor militarilor. Franța, Germania, Polonia, Belgia sunt țări în care asigurarea veniturilor angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, după trecerea lor în rezervă, se face pe un sistem de pensie de stat similar cu cel din România.

Comisia Europeană îi transformă pe polițiști, militari și pe polițiștii de penitenciare în cobaii Europei. După experimentul din România, urmează și alte state NATO?”, scrie într-un comunicat de presă emis de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

Ce se va întâmpla cu pensiile militare de stat?

Potrivit sursei citate anterior, „politicienii coaliției de guvernare s-au întors de la Bruxelles cu condiții dure în ceea ce privește pensiile militare de stat.”

„În ciuda semnalelor de alarmă trase de sindicatele din poliție și din penitenciare, “directivele la plic” pe care Comisia Europeană le-a dat României conduc la depopularea și deprofesionalizarea instituțiilor de forță ale statului. “Dictatul de la Bruxelles” (așa cum au lăsat politicienii români să se înțeleagă) referitor la modificarea legii pensiilor militare de stat ridică semne de întrebare cu privire la independența României vizavi de politica sa internă și interesul său național.

Polițiștii de penitenciare înțeleg interesul general al Uniunii Europene, dar își pun întrebarea legitimă: Mai avem nevoie de cei 588 de parlamentari? Mai avem nevoie de 20 de miniștri, un prim-ministru și doi viceprim-miniștri? De polițiști, de militari și de polițiști de penitenciare, politicienii au arătat că nu mai au nevoie”, scrie în acel comunicat de presă.