FSNPPC a anunțat săptămâna trecută un calendar de proteste la sediile MAI, ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor, al Guvernului, al Administrației Prezidențiale și al reprezentanței Comisiei Europene la București.

Soluția Guvernului pentru problemele polițiștilor

În urma acestui anunț, sindicaliștii au fost chemați de către ministrul de Interne Lucian Bode. Acesta le-a prezentat oferta Guvernului, care constă în aplicarea Legii 153/2017 în două etape.

„Săptămâna trecuta FSNPPC a anunțat un calendar de proteste care debutau cu pichetări ale sediilor MAI, ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor, sediul Guvernului, Administrația Prezidențială si reprezentanta Comisiei Europene la București. În urma comunicatului care anunta declanșarea protestelor am fost invitați la discuții cu dl ministru Lucian Bode, care a prezentat o oferta a Guvernului legată de aplicarea Legii 153/2017 în 2 etape :

1. de la 01.07.2023 aplicarea grilei din Anexa VI a Legii 153/2017 (ultima tranșă restanta de încasat cu o medie 374 lei net/lună) și

2. la prima rectificare bugetară calcularea sporurilor la salariul de functie aflat in plata pe grilă (o creștere în medie cu 370 lei /net/lună).”, a transmis FSNPPC într-un comunicat.

Sindicaliștii cer guvernanților eliminarea pensiilor militare din PNRR

Nemulțumiți de soluția guvernanților, sindicaliștii au anunțat pentru miercuri, 7 iunie, începând cu ora 11.00, proteste în fața sediului Camerei Deputaților, cu scopul de a-i determina pe guvernanți să elimine pensiile militare din PNRR.

„În contrapartidă am solicitat aplicarea grilei cu 01.06.2023 și un calendar clar de aplicare a sporurilor calculate la salariul de functie aflat in plată începând cu 01.08.2023.

Marți ceea ce dl. ministru Lucian Bode s-a angajat la negocierile de săptămâna trecută, a fost confirmat de domnul prim ministru Ciucă si de dl ministru al Muncii domnul Budăi: joi se va adopta OUG care va aduce aplicarea grilei din Anexa VI pentru intreaga familie ocupationala Aparare, Ordine Publica si Securitate Națională, începând cu 01 06 2023 ( restanta incasată se va resimti la plata salariului din 14 iulie 2023).

Având în vedere că se preconizeaza aplicarea grilei din Legea 153/2017, pentru mâine 07.06.2023 începând cu ora 11.00 ne întâlnim la sediul Camerei Deputaților ( intrarea Parc Izvor) unde vom picheta pentru a doua noastră revendicare : scoaterea pensiilor militare din PNRR și aplicarea Legii 223/2015 asa cum a fost votata și promulgată,”, se mai arată în comunicat.