Rareș Bogdan, candidatul PNL la europarlamentare, a dat detalii despre pensii. El a spus că pensiile speciale trebuie reduse. Într-o intervenție în direct la Realitatea Plus, el a dezvăluit că de trei ori a încercat să elimine aceste beneficii. De fiecare data, însă, încercarea a fost blocată de Curtea Constituțională.

Rareș Bogdan a menționat că PNL susține acordarea pensiilor speciale pentru militari. El a amintit, în context, de situația tensionată de la granița țării. De asemenea, el a abordat subiectul pensiilor obișnuite ale românilor. Liderul liberal a discutat și despre necesitatea majorării salariului minim.

Rareș Bogdan susține pensii speciale pentru militari

Rareș Bogdan a subliniat că pensiile speciale nu ar trebui să depășească ultimul salariu. El a menționat că situația militarilor din nord-estul României este una specială. Liderul PNL s-a declarat de acord cu acordarea pensiilor speciale în acest caz.

„Nu mai sunt pensiile speciale mai mari decât ultimul salariu. În momentul ăsta e o discuție pe care cu toții o acceptă că – în cazul militarilor, la ce situație avem în nord-estul României – situația este cu totul și cu totul specială”, a spus acesta.

Rares Bogdan, PNL, pensii
SURSA FOTO: Facebook/Rareș Bogdan

Liberalul amintește de efortul de a tăia pensiile speciale

Cu toate acestea, Rareș Bogdan a menționat că a încercat de trei ori să elimine pensiile speciale. Conform liberalului, fiecare încercare a fost respinsă de Curtea Constituțională.

„În rest, e simplu: am tăiat de 3 ori pensiile speciale. De 3 ori a venit Curtea Constituțională. Sistemul a fost mai tare ca Rareș Bogdan. Asta nu înseamnă că cedez. Și eu sunt o piatră tare, o stâncă”, a precizat liberalul.

Rareș Bogdan a subliniat că va continua lupta pentru eliminarea pensiilor speciale. El a spus că acest lucru este o chestiune de normalitate.

„Este o situație care trebuie rezolvată și niciodată nu mă voi opri din această luptă pentru că este o chestiune de normalitate”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Situație incorectă pentru cei 4,6 milioane de pensionari din România

Rareș Bogdan a adăugat că nu este corect ca cei 23.000 de pensionari care primesc pensii speciale să fie considerați mai speciali decât ceilalți 4,6 milioane de pensionari din țară. Liderul liberal a menționat, de asemenea, că PNL a susținut mărirea pensiilor de patru ori. Liberalii au sprijinit și creșterea salariului minim, în beneficiul a 1,5 milioane de români.

„În România există 4,8 milioane de pensionari. Nu pot fi 23.000 de pensionari mai speciali decât ceilalți 4,6 milioane de pensionari. Nu se poate, deși tot noi, liberalii, am mărit pensiile de 4 ori. Tot noi, liberalii, am venit și pe această creștere la salariul minim – că trebuie pentru 1,5 milioane de români să le creștem salariul minim – și am fost de acord ca din 1 iulie să crească”, a declarat Rareș Bogdan la Realitatea PLUS.