La circa cinci ani de la ultima ajustare tarifară ordinară – care a avut loc în luna martie a anului 2013 – Apa Nova București a anunțat că actualizează tariful pentru apă potabilă și tariful pentru canalizare. Compania justifică majorarea tarrifelor prin „evoluția crescătoare a indicatorilor macro-economici: inflație, devalorizarea monedei naționale, creșterea salariului minim pe economie etc”.

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) a aprobat, prin Decizia nr.88/26.06.2018 privind ajustarea ordinară pentru prețurile și tarifele la serviciile publice de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul București pentru SC Apa Nova București S.A., după cum urmează:

  • pentru o mie de litri de apă potabilă, tariful se actualizează cu 0,30 lei + TVA (de la 3,31 lei + TVA la 3.61 lei + TVA)
  • pentru o mie de litri de apă uzată deversată în rețeaua publică de canalizare, tariful se actualizează cu 0,16 lei + TVA  (de la 1.74 lei + TVA la 1.9 lei + TVA).

Noile tarife la serviciile publice de alimentare cu apă și de canalizare vor intra în vigoare în luna iulie 2018. Conform oficialilor Apa Nova, chiar și după această actualizare, tarifele din București rămân printre cele mai mici din România.