Proiectul construirii mall-ului „Electroputere Shoping Center”, realizat de compania K&S Electric Power Point, deţinută de oameni de afaceri belgieni, se ridică la 45 de milioane euro, investiţia din curtea uzinei Electroputere Craiova urmând să creeze 2.800 de locuri de muncă.

„În proiectul realizării Electroputere Shoping Center noi nu vrem să demolăm nimic, decât anexele care se găsesc acolo. În rest, vom amenaja acele hale de la Electroputere, care vor fi însă adaptate la zilele noaste”, a declarat Adrian Tulhină, office project manager al Electroputere Shoping Center.

Reprezentantul Electroputere Shoping Center susţine că în centrul comercial de la Craiova vor veni firme precum Ocean, Zara, Mango şi sunt discuţii avansate pentru amenajarea a 12 săli de cinema în reţeaua Cinemacity.

„Se studiază soluţia tehnică pentru că o sală de cinema presupune un anumit regim de înălţime. Mall-ul de la Craiova va fi amenajat pe două etaje”, a mai spus Tulhină.

Construcţia la centrul comercial de la Craiova ar putea începe în luna septembrie, lucrările fiind estimate să dureze 18 luni.

Electroputere Shoping Center va fi amenajat pe o suprafaţă de 15 hectare, terenul fiind achiziţionat de la uzina craioveană.

PUZ aprobat

Consilierii craioveni au adoptat, joi, planul urbanistic zonal (PUZ) pentru construirea mall-ului. Potrivit proiectului de construcţie a mall-ului, „Electroputere Shoping Center” prevede amenajarea unei galerii comerciale, pe o suprafaţă de 30.189 de metri pătraţi, din care 20.000 metri pătraţi vor fi ocupaţi de magazine, a unui hypermarket, a unui magazin bricolaj, a unui magazin sportiv şi a unei parcări.

„Se vor desfiinţa în partea de vest şi sud-vest a incintei studiate o serie de construcţii având o suprafaţă totală construită de 8.490 metri pătraţi, astfel încât să permită realizarea acestui ultim pavilion (magazin de bricolaj – n. r.), dar şi amenajarea de locuri de parcare ce vor deservii complexul comercial”, se arată în documentaţia depusă la Primăria Craiova.

Conform sursei citate, complexul comercial va beneficia de parcaje pentru vizitatori, amenajate liber în incinta cu o capacitate de 1.270 de locuri şi 600 de locuri în parcarea închisă supraetajată.

Firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited deţine 62,8 la sută din capitalul Electroputere, în baza contractului de privatizare încheiat în noiembrie 2007.

Uzina are patru divizii de producţie, respectiv aparataj electric, maşini electrice rotative, transformatoare de putere şi vehicule feroviare şi urbane, o divizie de servicii generale, precum şi fabricile Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate şi Forjate, Reparaţii şi Modernizări de Maşini Unelte şi Instalaţii Tehnologice.

SURSA: Mediafax