O masina de transport de valori a fost jefuita duminica 22 feburarie in Rusia, in regiunea Tula, prejudiciul ridicandu-se la 43 de milioane de ruble (peste 1,2 milioane de dolari).

 

Sapte persoane, ramase neidentificate, dintre care doua purtau uniforme politienesti, au atacat un SUV Toyota al First Processing Bank. Din fericire, nu au existat raniti, insa atacul este considerat deosebit de grav, prin minutiozitatea cu care a fost pus la punct si prin faptul ca raufacatorii erau dotati cu arme automate de asalt.

 

Politia sustine ca astfel de atacuri s-au inmultit, in mare parte din cauza crizei financiare dar si a spalarii de bani negri, intre diversele clanuri mafiote, care isi ataca reciproc transporturile ilegale de cash. Pe langa atacurile asupra institutiilor bancare, care ajung in presa, exista numeroase cazuri de jafuri nedeclarate autoritatilor statului, prin natura ilegala pe care o au.

 

Pe 30 decembrie, un curier a fost ucis si altul ranit in Moscova, in timp ce transporta  echivalentul a 170.000 de dolari cash, iar pe 19 decembrie un gardian a furat echivalentul a 213.000 de dolari , bani colectati de la un supermarket. Gardianul si-a incatusat colegul pe care l-a amenintat cu arma si a disaprut cu banii, fiind dat in prezent in urmarire internationala.

 

Sursa: Pиa новости