Am văzut deja Google Glass, ochelarii cu realitate augmentată ai gigantului motor de căutare, dar mai recent startup-ul Y Combinator a prezentat proiectul Thalmic Labs, o brăţară care va putea controla computerele, smartphone-urile, consolele de jocuri şi toate dispozitivele telecomandate cu simple gesturi ale mâinii.  

Spre deosebire de detectorul de voce al Google Glass, şi de camera pe care o foloseşte Kinect şi Leap Motion, Thalmic Labs merge până la sursa gesturilor mâinii şi degetelor tale: muşchii antebraţului. „În analizarea computerelor ce pot fi purtate am observat că sunt o serie de probleme de comunicare cu dispozitivele ce folosesc realitatea augmentată“, spune cofondatorul Thalmic Labs, Stephen Lake. „Poţi utiliza vocea, dar nimeni nu vrea să stea la metrou şi să vorbească singur, şi camerele nu te pot urmări oriunde eşti“.

Thalmic Labs promite că dispozitivul său, care utilizează o bandă ajustabilă potrivită pentru oricine, face totul doar cu o simplă mişcare a mâinii. Aparatul denumit Myo are un preţ de 149 de dolari.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/oWu9TFJjHaM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>