„Ar fi anapoda, oarecum, în unele localităţi în care nu ai niciun caz să introduci şcolile în scenariul roşu doar pentru că în alte localităţi ai o creştere a numărului de infectări”, transmite Raluca Turcan.

Impunerea scenariului roșu la nivel național

Raluca Turcan a explicat că Guvernul a pus la dispoziția autorităților locale bani pentru pregătirea stocurile din unitățile de învățământ. Vicepremierul susține că la nivel național nu s-ar impune scenariul roșu în toate școlile din România.

„Nu cred că ne apropiem la nivel naţional cu o închidere a şcolilor şi o includere a tuturor şcolilor în scenariul roşu. Nu este de dorit, toate studiile arată că învăţământul cu prezenţă fizică dă rezultate mult mai bune. De aceea am lăsat la latitudinea autorităţilor locale. (..) Ar fi anapoda, oarecum, în unele localităţi în care nu ai niciun caz să introduci şcolile în scenariul roşu doar pentru că în alte localităţi ai o creştere a numărului de infectări”, a transmis Raluca Turcan la B1 Tv.

Desfășurarea școlii pe timp de pandemie

De asemenea, vicepremierul a transmis că decizia Guvernului „la nivel naţional este ca, în principiu, şcoala să se desfăşoare faţă în faţă cu respectarea celor două criterii”. Aceasta s-a referit la cel epidemiologic şi cel privind respectarea regulilor anti-COVID.

Legat de dotările unităţilor de învăţământ, Raluca Turcan spune că şcolile „au tot ce le trebuie” pentru octombrie şi noiembrie. Trebuie menționat că aceasta a cerut autorităţilor locale să se implice în buna funcţionare a unităţilor de învăţământ.

Vicepremierul a subliniat că finanţările pe fonduri europene „nu au avut şi nici nu au culoare politică”. Conform acesteia, „nu există preferinţă în acordarea banilor” în ceea ce priveşte dotarea şcolilor.

„Suntem în acest moment departe de scenariul din primăvară şi depinde foarte mult de cum acţionăm în perioada următoare”, a conchis Raluca Turcan.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin