Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a trimis luni o scrisoare deschisă către liderii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, în care îi îndeamnă să accepte să depună împreună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

 „Mineriada din 10 august şi modul catastrofal în care Guvernul Dăncilă a gestionat criza pestei porcine sunt, pe lângă multe altele, motive mai mult decât suficiente pentru a scoate din Palatul Victoria cel mai prost cabinet de miniştri. Am redactat, în acest sens, o moţiune de cenzură pe care am prezentat-o public. (…) Fac apel la domniile voastre spre a strânge rândurile şi a depune, împreună, în numele întregii opoziţii, o moţiune de cenzură împotriva acestui guvern condus de un om care nu are decât un singur plan: să distrugă totul pentru propria salvare! Acum este momentul cel mai potrivit. Mâine va fi prea târziu! România are nevoie de un alt Guvern. Romanii aşteaptă acţiune, nu justificări!”, a declarat liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, într-o postare luni pe Facebook.
Acesta a susţinut în scisoarea deschisă că acceptă faptul că liderii Opoziţiei nu au vrut să semneze moţiunea de cenzură iniţiată de PMP.

„Pot accepta faptul că nu aţi dorit să o semnaţi, fiind iniţiată de PMP, deşi noi am susţinut fără rezerve toate demersurile opoziţiei din ultimii doi. Şi atunci când PNL a iniţiat moţiuni împotriva guvernelor conduse de Dragnea, şi atunci când USR a fost iniţiator.(..) Dincolo de orice calcule politice însă, discutăm despre România şi despre destinele a milioane de români, umiliţi zi de zi prin acţiuni iresponsabile ale instituţiilor statului. Acestea, orbite de lupte şi interese politice diverse, au ajuns să acţioneze împotriva propriilor cetăţeni, aşa cum a făcut Ministerul de Interne prin plângerea penală total absurdă a Jandarmeriei Române, acuzând o lovitură de stat”, a adăugat Tomac.

Preşedintele PMP anunţa, în urmă cu o săptămână, că nu va fi depusă nicio moţiune de cenzură împotriva Guvernului în actuala sesiune parlamentară, pentru că nimeni din opoziţie nu semnase până la acel moment textul moţiunii de cenzură.

 


Te-ar putea interesa și: