Angajaţii din Senat primesc sporuri considerabile pentru condiţii vătămătoare, care depăşesc chiar şi 3.000 de lei lunar, notează newsweek.ro, în baza răspunsurilor primite din partea instituţiei.

Este vorba despre înalţii funcţionari publici parlamentari, respectiv secretarul general şi secretarul general adjunct primesc lunar câte 3.030 lei, respectiv 2.852 lei. În acestă situație, sporurile pentru condiţiile vătămătoare sunt de cel puţin 1.575 lei pentru un şef de birou.

Potrivit răspunsurilor date pentru Newsweek, Senatul României arată că „pe baza expertizei emise de Institul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Muncii ce a identificat un număr de 6 factori de risc… aceste rezultate pot fi utiliziate pentru stabilirea cuantumului sporului de condiții vătămătoare de muncă pentru toate categoriile de personal prevăzute în organigrama Senatului.

Conform Raportului a rezultat că valoriile medii ale intensității câmpului electric și cele calculate ale inducției magnetice depășesc limitele impuse de legislație”, a spus instituția.

Care este situația salariilor

În ce priveşte situația salariilor,  acestea sunt cuprinse între 10.415 lei pentru un şef de serviciu, şi 20.194 lei pentru secretarul general.

În 2017, secretarul General al Senatului nu primea niciun fel de spor, secretarul general-adjunct încasa doar 650 de lei, iar directorul şi şeful de birou doar 777 lei.