Astfel, Agenția Spațială Europeană oferă câte 15.000 de euro celor 48 de voluntari pentru a sta în pat timp de 60 de zile. Totul se întâmplă în cadrul unui program menit a afla care sunt efectele călătoriei în spațiu asupra corpului uman, scrie observator.tv.

În cadrul acestui experiment se va simula o călătorie în spațiu pe perioade lungi de timp, iar voluntarii vor sta doar într-un pat special, la un unghi de șase grade. Cei care participa la test trebuie să atingă cu un umăr patul în fiecare clipă, chiar și atunci când mănâncă sau folosesc toaleta specială. Nu în ultimul rând, voluntarii vor fi plasați într-o centrifugă ce va simula efectele gravitației asupra trupului.

Cei 48 de voluntari, atât bărbați, cât și femei, vor fi împărțiși în patru grupuri astfel: două în Slovenia, iar două în Franța. Toate grupurile se vor afla sub stricta supraveghere a cercetătorilor.

Deși pare extrem de tentant pentru mulți, entuziasmul ar putea să treacă rapid deoarece vor exista teste regulate și vor fi puse întrebări destul de des din partea specialiștilor.

„Primim multe cereri de la voluntari pentru aceste studii dar nu e nicio glumă, a sta în pat pare amuzant însă bucuria dispare rapid”, a precizat Jennifer Ngo-Anh, specialist în cadrul programului.