Prezent în campanie electorală la Bacău, președintele Klaus Iohannis a trebuit să facă vineri față întrebărilor puse de reporteri.

Cu precădere au ieșit în evidență temele pe care Viorica Dăncilă, contra-candidata lui Iohannis în alegerile prezidențiale, le-a lansat și pe care reprezentanții presei le-au preluat, pentru a-l întreba pe președinte despre obiectivele și realizările mandatului său la Cotroceni în politica externă.

În afară de primirea României în spațiul Schengen, Klaus Iohannis a trebuit să răspundă și întrebărilor legate de ridicarea vizelor pentru românii care vor să călătorească în SUA.

În acest sens, el a arătat că sunt speranţe pentru eliminarea vizelor pentru Statele Unite ale Americii pentru cetăţenii români.

”Vizele pentru America sunt o chestiune pe care o tratăm cu foarte multă seriozitate şi constant. Sunt speranţe, dar este o chestiune tehnică care mai întâi trebuie depăşită, ştiţi foarte bine acel procentaj de vize refuzate la noi este încă foarte mare, dar avem semnale că lucrurile merg înspre bine şi aici”, a afirmat Iohannis, la Bacău.