E răsturnare totală de situaţie în cazul alegerilor pentru Sectorul 2 al Capitalei. Se pare că Partidul Social Democrat nu ar mai susţine candidatura lui Neculai Onţanu pentru acest sector, spun surse din interiorul partidului.

În schimb, Onţanu va fi sprijinit de către formaţiunea lui Dan Voiculescu, PPU-SL, şi de către partidul ADER, scrie news.ro.

Candidatura lui Neculai Onţanu fusese validată la şedinţa Comitetului Naţional Executiv al PSD din data de 30 iulie.

Dan Cristian Popescu va candida independent la Sectorul 2

Pe de altă parte, Dan Cristian Popescu, actualul viceprimar PNL al Sectorului 2, care trebuia iniţial să fie candidatul sprijinit de liberali, a anunţat că va candida independent pentru postul de edil. Popescu nu a mai fost susţinut de PNL din cauza opoziţiei exprimate de cei din USR, în timpul negocierilor pentru Capitală. Acum, din partea alianţei PNL – USR – PLUS va candida Radu Mihaiu (USR).

Dan Cristian Popescu atrage atenţia că, în cazul în care ar fi ales Neculai Onţanu, „acest lucru ar face să ducă Sectorul 2 cu 20 de ani în urmă, în anul 2000, atunci când dânsul a devenit primar”. Liberalul spune că face acest sacrificiu pentru a-şi putea continua proiectele începute la primărie.

“Sacrificiul pe care sunt dispus să îl fac, să candidez chiar şi independent, dacă nu voi găsi susţinere pentru proiectele mele, este legat de continuarea acestor proiecte. Este miza mea politică şi aceasta mă obligă să candidez, chiar şi independent. Dacă sunt partide care vor să mă susţină, voi intra în discuţii cu acestea în zilele următoare”, a declarat, joi, Dan Cristian Popescu.

Tot joi, Dan Cristian Popescu a avut şi o întâlnire cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

“În timp ce liderii unor partide au pierdut săptămâni întregi în negocieri privind sinecuri, avantaje, locuri pe liste și posturi în administrație, eu am continuat să-mi dedic timpul lucrurilor care contează cu adevărat pentru oameni, care le fac viața mai bună sau mai ușoară.

M-am întâlnit azi cu @dancristianpopescu, viceprimarul sectorului 2, cu care am avut o discuție aplicată despre o serie de proiecte benefice pentru bucureșteni”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.