Partidele politice se vor duce în fața lui Klaus Iohannis pentru a discuta și a-și prezenta viziunea asupra viitorului premier care va conduce de la Palatul Victoria. Chiar înainte de votul pe moţiunea de cenzură, PSD și PRO România au discutat să meargă la șeful statului cu o propunere comună de premier.

PSD și PRO România vor să meargă cu o propunere de premier din afara partidului, iar printre numele care se vehiculează sunt Sorin Grindeanu, Vasile Dâncu, Cristian Socol sau Remus Pricopie.

Potrivit unor surse din PSD, Victor Ponta și-ar dori ca Remus Pricopie, fostul ministru al Educației să fie nominalizat la funcția de premier.

Numele supriză veficulat pentru Palatul Victoria

Un alt nume care a apărut în acest context este și cel al lui Raed Arafat. Acesta ar fi susținut că nu îl interesează funcția de premier al României, argumentând că preferă să rămână într-un domeniu la care chiar se pricepe.

Decizia finală se va afla însă după ce Klaus Iohannis se va consulta cu liderii partidelor politice. El i-a chemat pe șefii partidelor la consultări, pentru nominalizarea unei noi propuneri de premier, iar surse politice afirmă că preşedintele îl va propune tot pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

Discuțiile despre un nou premier vine în contextul în care moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi susținută de UDMR, împotriva Guvernului Orban, a trecut în Parlament cu 261 de voturi favorabile.